Кремлівський вплив на Філарета

02 липня 2019, 08:11
Власник сторінки
0
53

Кремлівський вплив на Філарета

В червні 2019 року виконалось півроку з моменту створення автокефальної Православної церкви України і отримання нею Томосу від Вселенського Константинопольського патріархату. Но атмосфера у її стані панує дуже напружена, що викликана деструктивною діяльністю почесного патріарху ПЦУ Філарета (Денисенка).

Так, 20 червня 2019 року вже далеко не поважний  в українському суспільстві патріарх-розкольник Філарет провів “Помісний собор УПЦ КП” разом з контролюємими ФСБ РФ єпископами УПЦ КП з Росії, а саме митрополитом Білгородським і Обоянським Іоасафом та єпископом Валуйським Петром. На цьому зібранні було прийняте пресловуте рішення щодо “неправомірної відміни УПЦ (КП)”. В документі, зокрема, йде мова, що Помісний собор відміняє постанову щодо ліквідації УПЦ (КП) на вимогу Вселенського Константинопольського Патріарха Варфоломія. Начебто, Томос об автокефалії не відповідає статусу автокефальних Церков, а потім ставить її в залежність від Константинополя.

Також представників УПЦ КП не задовільняє його зміст. Підкреслюється, що без ліквідації Київського патріархату не могло бути Обєднаного собору і надання Томосу про автокефалію. Також важливими моментами виступають положення, що головою УПЦ КП продовжує бути патріарх Філарет, вибраний таковим “пожиттєво”. Таким чином, Філарет, за вимогами російських ієрархов, які знаходяться під ковпаком ФСБ, відмінив критично важливе для України досягнення, а саме отримання помісної церкви. На радість Кремлю він сам заявив про наявність у державі одразу трьох православних церков: “в Украине будет уже церковь Московского патриархата, Православная церковь в Украине, которая имеет Томос, и будет существовать третья независимая церковь – Украинская православная церковь Киевского патриархата”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.