«Розкол» в Болгарській православній церкві через українське питання

24 червня 2019, 18:39
Власник сторінки
0
32

І знову прихильники та представники Руської православної церкви активізувались у блокуванні визнання Православної Церкви України помісними православними церквами.

 Зокрема, окремі з вищих архієреїв Болгарської православної церкви готові до визнання Православної церкви України в якості помісної української церкви та початку офіційного (євхаристичного) спілкування з її представниками. Вказане рішення призвело до виникнення протистояння серед певних ієрархів БПЦ.

Так, виник конфлікт між митрополитом Пловдивським Ніколаєм, який згоден щоб БПЦ підтримала автокефалію ПЦУ та митрополитом Видинським Даниїлом, який виступає проти даного рішення.

Причиною конфлікту стала проросійська агітація з боку митрополита Виденського Даниїла, який без благословення патріарха БПЦ Неофіта та Синоду БПЦ розсилав єпископам Елладської церкви листи, в яких ображав Вселенського патріарха, а також їздив до РФ, де зробив заяви, які, на думку архієреїв БПЦ несуть шкоду їх помісній церкві та національній безпеці Болгарії.

Як ми бачимо, керівництво РПЦ продовжує залучати усі сили на те, щоб саботувати та блокувати визнання помісними православними церквами новоствореної Православної Церкви України та дестабілізувати ситуацію в українському православ’ї.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.