Хресна хода УПЦ МП під прапором агресора

24 червня 2019, 18:29
Власник сторінки
0
38

Після створення Української помісної православної церкви, РПЦ втратила свій монопольний вплив на релігійну ситуацію.

Через ностальгію за «втраченою величчю» й намаганнями відродити Російську імперію, Московська патріархія добровільно взялася прислуговувати імперському режимові та стала для нього своєрідною ідеологічною опорою з ідеями «русского мира» й особливої «православної цивілізації».

Схоже, що представники УПЦ МП також перестали приховувати своє відношення до Росії. Так, на початку червня з благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря відбулася традиційна хресна хода на найвищу точку гори Чатир-Даг – Еклізі-Бурун (Церковний мис), де колись був розташований грецький храм «Панагія». У хресній ході, очолюваній керівником відділу Сімферопольської і Кримської єпархії зі взаємодії з окупаційними «правоохоронними органами» протоєреєм Дмитром Кротковим, узяли участь священнослужителі та миряни всіх благочинь єпархії.

На світлинах видно, як кримські священики РПЦ в Україні та віряни цієї конфесії демонстративно позують із прапором держави-окупанта. Від Севастополя участь узяли парафіяни храму святого великомученика Феодора Тірона на чолі з настоятелем протоієреєм Василем Гумаровим, котрий душпастирює над «віруючою» частиною окупаційного військового контингенту у місті, а також парафіяни громади на честь святителя Григорія Палами.

         Нажаль, це не перший випадок коли представники РПЦ в Україні під час свої заходів використовували російську державну символіку. Наприклад, під час хресної ходи з нагоди 1030-річчя хрещення Русі-України у центрі Києва було помічено прапор РФ і портрет глави Російської православної церкви патріарха Кирила.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.