Куратор з РПЦ на святкуванні митрополита Онуфрія

24 червня 2019, 08:52
Власник сторінки
0
52

Делегація від московського патріарха буде основним гостем на тезоіменстві митрополита Онуфрія

25 червня 2019 року в Києво-Печерській лаврі відбудуться урочисті заходи з нагоди святкування дня тезоіменства (дня Ангела) Предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія.

Для участі у вказаних заходах запрошені офіційні делегації представників помісних православних церков, серед яких ключовим гостем буде делегація від Російської православної церкви.

Очевидно, що Росія та РПЦ намагається кинути усі сили на те, щоб підтримати УПЦ МП в боротьбі з новоствореною Православною Церквою України та дестабілізувати ситуацію в її середовищі. Вказані дії підтверджуються нещодавніми судовими процесами проти ПЦУ та консультаціями митрополита Онуфрія з московським патріархом у м. Москві та м. Санкт-Петербурзі.

Звичайно, що візит російської делегації є дуже показовим, оскільки Україну відвідає митрополит РПЦ Антоній, який ще до недавнього часу був особистим секретарем та керівником секретаріату московського патріарха Кирила. При цьому, митрополит РПЦ Антоній ще в листопаді 2018 року здійснював активні заходи проти надання Україні Томосу про автокефалію.

 Таким чином, вказані заходи ще раз підтверджують залежність УПЦ МП від РПЦ та її вплив на українське православ’я.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.