Представники УПЦ МП все ж таки визнають Крим Російським?

14 червня 2019, 10:02
Власник сторінки
0
227

Представники УПЦ МП все ж таки визнають Крим Російським?

На одному із недавніх засідань Синоду УПЦ Московського патріархату, участь в якому, з поміж інших архієреїв, на правах постійного члена приймав митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, обговорювалося питання щодо «втручання державної влади в церковне життя в Україні» та надано критичну оцінку Закону України, який передбачає обов’язкову зміну назви релігійних організацій, керівний центр яких перебуває в країні-агресорі.

Фактично, цей документ зобов’язує УПЦ МП вказати у назві належність до РПЦ – наприклад, «Російська православна церква в Україні», але представники цієї Церкви запевняли українське суспільство у своїй незалежності від Москви та «любові до України».

Одним із перших, хто відкрив «справжнє обличчя» московських попів став саме митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, який спочатку щосили доводив, що УПЦ МП є «єдиною святою істинною канонічною церквою українського народу з духовним центром у Києві», а зрештою надав вказівку прибрати всі таблички про належність релігійних споруд до цієї церкви. 

У відповідь на це, основний рупор УПЦ МП архієпископ Климент заявив представникам ЗМІ, що Кримська єпархія досі перебуває в складі УПЦ, а таблички на храмах не є офіційними документами.

Але, як прокоментує архієпископ Климент той факт, що на офіційному сайті Російської православної церкви Сімферо-польська єпархія значиться у складі РПЦ, а на офіційному бланку цієї релігійної організації взагалі відсутні слова  «Українська православна церква».

При цьому,  митрополит Лазар, який має громадянство України та безперешкодно пересувається нашою територією, в офіційній адресі зазначає, що Крим належить Російській Федерації.

Які після цього ще потрібно підтвердження тому, що це все ж таки Російська церква?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.