Кримська молодь, рушій щоб повернутись

05 червня 2019, 18:25
Власник сторінки
Преподаватель
0
5717

Споконвіку молодь була активним рушієм суспільно-політичних перетворень.

Трансформаційні процеси, що відбуваються сьогодні в Україні стосуються всіх сфер життєдіяльності українського суспільства та всіх соціальних груп. Молоде покоління, яке живе в сучасних умовах, виросло в складній обстановці руйнування стереотипів поведінки, стрімких і не завжди позитивних соціально-економічних процесів та суспільних трансформацій. Особливо гостро стоїть питання участі кримської молоді у суспільно-політичних перетвореннях нашої держави. Тому для сучасної України питання про те, що являє собою сучасна кримська молодь, який її потенціал і ціннісний базис, є особливо актуальними.

Як відомо, після анексії Російською Федерацією Кримського півострова, держава-окупант намагається поставити під контроль всі сфери життя місцевого населення, а молодь є найбільшою цільовою аудиторією, яку вони намагаються «підпорядкувати», нав’язуючи нові правила і устрої РФ.

Останніми «нововведеннями» стала вимога з боку окупованої влади до кримських юнаків служити в армії РФ. У 2018 році окупаційна влада запланувала призвати 2 тис. 300 кримчан на службу до лав ЗС Російської Федерації. Весняний призов почався 1 квітня та триватиме до 15 липня. На думку Моніторингової місії ООН з прав людини, ці дії абсолютно протизаконні, адже Росія на міжнародному рівні визнана державою-окупантом, а призов на військову службу та пропаганда служби в армії Росії чітко порушує 51-шу статтю 4-ї Женевської конвенції, яка забороняє призов жителів окупованих територій та будь-яку пропаганду вступу до лав армії.

На відміну від окупантів, українська держава намагається з молодих кримчан зробити не вояків, а навпаки – освічену еліту української нації, спрямовуючи їх в напрямку навчання та саморозвитку.

Яскравим прикладом цього є створення освітніх центрів «Донбас-Україна» і «Крим-Україна», які працюватимуть з 4 червня до 28 вересня для випускників Криму та окупованої частини Донбасу. Адже, в умовах військового конфлікту на Сході України, анексії Криму, багато дітей та молоді не мають можливості здобути українську освіту, та, відповідно, отримати документи про освіту державного зразку. Тому, представники української влади постійно поширюють інформацію серед мешканців Донецької та Луганської областей, а також АР Криму про те, як можна отримати український атестат, свідоцтво, дублікати освітніх документів, продовжити навчання в професійно-технічних навчальних закладах, отримати вищу освіту.

Такими діями українська влада намагається виховати з кримської молоді самодостатніх, освічених і корисних для суспільства громадян України, а узурпатори і окупанти – військових, які будуть безвідказно служити їм. Отже, панове, робимо висновки…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: аннексия Крыма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.