Захистіть дітей від зла

02 червня 2019, 14:49
Власник сторінки
0
2537
Захистіть дітей від зла

Залежність від інтернету та комп’ютерних ігор є серйозною проблемою сьогодення, яка часто потребує радикальних рішень.


Вчора весь світ відзначав день захисту дітей. І здавалося б, що у суспільстві, де відстоюються права національних меншин та різноманітних груп людей, підкреслювати необхідність правильного ставлення до дітей зайвий раз непотрібно. Проте, незважаючи на гучні декларації, захищати дітей в сучасному суспільстві потрібно більше, ніж будь-коли. І в першу чергу, мова йде про захист від самого суспільства. 

Не секрет, що технології, які прийшли сьогодні в кожен дім, фактично витіснили з нього ще такі, донедавна звичні речі, як ігри на свіжому повітрі, реальне, а не віртуальне спілкування з ровесниками, зрештою, витіснили і спілкування між дітьми та батьками. На жаль, стала вже звичною ситуація, коли люди, живучи під одним дахом, весь вільний час проводять з гаджетом в руках, а не один з одним. Залежність від інтернету та комп’ютерних ігор є серйозною проблемою сьогодення, яка часто потребує радикальних рішень. Наприклад, на Заході виникає все більше дитячих установ, на території яких відсутній інтернет-зв’язок і повністю заборонено використання гаджетів. Крім того, з дітьми працюють психологи, які намагаються допомогти їм подолати ігрову та інтернет-залежність. 

Однак, найдієвішим способом боротьби з технологіями за життя наших дітей завжди було і буде спілкування з батьками. Час та увага, які ми приділяємо дітям, не можуть бути замінені нічим! 

Крім того, дітей потрібно захищати від впливу агресії та ненависті, які оточують їх душі звідусіль. І мова йде не тільки про екрани телевізорів чи про перегляди відео в ютубі. Мова йде, в першу чергу, про поведінку батьків та дорослих. Досить часто діти, на жаль, стають свідками шаленої злоби з боку дорослих по відношенню до інших людей. Нецензурні вислови, спроби фізичної розправи, погрози - все це надзвичайно погано впливає на психіку дітей і формує в них таке ж саме ставлення до інших. Звісно, що фізичне насилля по відношенню до дітей - явище взагалі недопустиме. 

Тому, ми повинні максимально унебезпечити їх від таких проявів, адже згодом їхня агресія, яку ми виховуємо своєю неправильною поведінкою, торкнеться і нас. 

Думка про те, що діти - це наше майбутнє, звучить постійно. Проте, на жаль, не всі розуміють значення цього вислову. Його можна було б перефразувати так: діти - це і є ми з вами. І від того, якими ми будемо сьогодні, залежить те, якими вони будуть завтра. Ми захищаємо своїх дітей від впливу зла, джерелом якого є, надто часто, наше серце і наша душа. Ось про що потрібно пам’ятати, і ось на що потрібно звернути особливу увагу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.