Чого ми чекаємо від нового Президента?

21 травня 2019, 13:42
Власник сторінки
0
1718
Чого ми чекаємо від нового Президента?

Ми дійсно хочемо вірити, що серце молодого Президента шукатиме не скарбів матеріальних, а скарбів, які мають вічну цінність і буде справедливим, чесним та нелицемірним.


Володимир Зеленський вчора офіційно став новим Президентом України. У своїй інавгураційній промові він запевнив український народ в тому, що найближчі п’ять років присвятить тому, щоб забезпечити в країні мир, добробут та процвітання. Всі ці слова були скріплені присягою, під час якої рука Володимира Олександровича лежала на древній святині нашого народу - Пересопницькому Євангелії.
 
Здавалося б, нічого особливого не відбулося. Слова про мир та благополуччя з вуст Президента ми чуємо вже не вперше. І на жаль, неодноразово ми ставали свідками того, як ці слова не виконуються. Проте, вчора крім слів було те, що відрізняє промову Зеленського від подібних виступів колишніх керманичів України. Наш Предстоятель Блаженніший Митрополит Онуфрій, який був очевидцем цієї події у залі Верховної Ради України, пізніше зазначив: «Президент говорив від серця». Що це означає? 

З релігійної точки зору, серце є центром людського життя. Господь наш Іісус Христос говорив, що «де серце ваше, там і скарб ваш».  І ми дійсно хочемо вірити, що серце молодого Президента шукатиме не скарбів матеріальних, а скарбів, які мають вічну цінність і буде справедливим, чесним та нелицемірним. Ми сподіваємось, що він ще не навчився не виконувати своїх обіцянок. 

Разом з тим ми, православні християни, знаємо, що на все є воля Божа і наш очільник держави буде саме таким, на якого заслуговує народ. Президент - це людина, якій владу дав Господь. Але, крім цього, Президент - це представник нашого суспільства, який чітко показує, що ми за люди. Тому, саме наша молитва, наш духовний подвиг та власна доброчесність здатна змінити навколишній світ. Для того, щоб вимагати виконання обіцянок від Президента Володимира Зеленського, нам належить, перш за все, виконувати свої. Адже тільки в цьому разі ми дійсно станемо свідками та учасниками доленосних перемін у житті народу та країни.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: церковь,УПЦ,Владимир Зеленский,Инаугурация президента Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.