«Прорахунок, який коштує мільярди»

17 травня 2019, 10:44
Власник сторінки
0
4362

Нещодавно в ЗМІ з’явилась інформація про те, що в своєму вузькому колі Путін визнав, що з Кримом у нього вийшла помилка.

 Звичайно помилка, адже за п'ять років анексії Криму тільки від санкцій Росія втратила більше 150 млрд доларів. А Крим ще треба годувати, давати воду, світло, взимку тепло, будувати дороги і мости. Крим тільки для України є півостровом, а для Росії він - острів, з усіма наслідками, що випливають звідси.

Нині в Криму кусають лікті довірливі пенсіонери, які бажали отримувати російські пенсії. Поїхали служити в Сибір і на Далекий Схід ті, хто зрадив Україну і її армію. Побоюються за свою свободу навіть ті, хто в перших рядах допомагав особисто Путіну хапнути в України Крим. Всі їх «підвищення» давно з'їли високі ціни, а дуже низька якість російських товарів і ліків, прямо-таки дратує простих кримчан. За ліками і якісними продуктами кримчанам доводиться їздити в Україну, зрозуміло, тим, у кого на це є можливість. Туризм, через якого добра половина кримчан мала додатковий дохід, нині помер.

Але дуже неприємно те, що російська влада стали зазіхати на непорушність приватної власності. У Криму у вас можуть відібрати, методом «віджиму», давно приватизовану ділянку, квартиру, дачу, мийку, заправку. Тому все частіше деякі жителі того ж Севастополя виходять на вулиці з плакатами «На Україні заробив, в Росії віджимають!». Приїжджаючи з Росії поліція в Криму лютує, в надії заслужити собі право потім залишитися там на пенсію. Через дії поліції і російських спецслужб політичні теми в Криму обговорюють як при Союзі - на кухні, а не в маршрутках, парках, чергах, як в Україні, свобода слова стала лише міфом.

І ще одну таємницю відкрили для себе кримчани - виявляється, що Крим тільки для руських, але не для росіян. Ідея нерівності «руського» і «російського» в Криму заблищала всією своєю фальшивістю. Як тут не згадати нацистів, які теж збиралися поселити в Криму свою вищу еліту, щоб яскраве кримське сонце світило тільки для них.

І зі свободою віросповідання в Криму теж все погано. Нещодавно Управління Кримської єпархії помісної ПЦУ отримало повідомлення від «Міністерства земельних і майнових відносин» про дострокове розірвання договору оренди будівлі, в якій розміщений єдиний в Сімферополі храм ПЦУ. Привід для такого кроку до сліз простий - «відсутність оплати оренди в розмірі 2-х рублів». Тепер пропонується компенсувати збитки і сплатити штраф у розмірі 2 тисяч рублів. Ось такі підходи у путінської влади в Криму до ПЦУ!

Захоплюючи Крим і обіцяючи «золоті гори», Кремль всіх спритно обдурив, навіть самого себе обдурив, бо для нього Крим став важкою валізою без ручки, який тягати за собою дуже незручно. Рано чи пізно, але Крим все одно доведеться Україні повернути!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,война,Крым,Путин,Донецк,Луганск,Порошенко,Владимир Зеленский,АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.