Воскресіння Христове - найголовніше чудо людської історії

27 квітня 2019, 21:35
Власник сторінки
0
22801
Воскресіння Христове - найголовніше чудо людської історії

Навіть якби Христос нічого не зробив і не сказав, нікого не зцілив і не нагодував, а тільки вийшов із Гробу, тобто Воскрес із мертвих, то цього було б достатньо для церковної проповіді.


За час свого земного життя Господь наш Іісус Христос звершив незліченну кількість чудес. Він зцілював хворих, повертав зір сліпим, виганяв демонів з одержимих, давав можливість чути та говорити глухонімим, зрештою, повертав до життя тих, хто помер. Христос приборкував бурі, ходив по водах, годував тисячі людей п’ятьма хлібами та перетворював воду на вино. Слова і настанови, які свого часу промовив Господь, вплинули на розвиток культури, мистецтва та науки, докорінно змінили життя мільярдів людей. Його вчення - це взірець справедливості та милосердя, чесності та праведності.
 
Проте, для християн не це є головним. Навіть якби Христос нічого подібного не зробив і не сказав, нікого не зцілив і не нагодував, а тільки вийшов із Гробу, тобто Воскрес із мертвих, то цього було б достатньо для церковної проповіді. В словах «Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» - коротко вміщено все Євангеліє, вся блага звістка про наше спасіння. 

Порожня могила Христа є найважливішим свідченням в історії всього людства про перемогу життя над смертю. І ця ж пуста могила є першим Євангелієм, яке повністю змінило свідомість дванадцятьох апостолів, а потім і всієї цивілізації.
   
Сумнівний, непостійний розум увесь час шукає доказів Воскресіння. Так само, як за часів Христа фарисеї та книжники шукали доказів Його Божественності, підтверджень того, що Свої чудеса Він творить силою Божою, а не владою веєльзевула. І як тоді Господь казав, що іншого доказу, крім того знамення, яке було дано через пророка Іону, Він не дасть, так і зараз саме це знамення є найкращим доказом. Адже, чи потребує доведення той простий і беззаперечний факт, що переможні слова «Христос Воскрес!» звучать ось уже 2000 років і продовжуватимуть звучати до тих пір, поки останнє людське серце не перестане битися на землі? Чи потребує доведення мистецтво Баха, Мікеланджело та Достоєвського, які творили свої шедеври, надихаючись звісткою про перемогу Христа над смертю? Зрештою, чи потребує доведення наша власна переконаність в тому, що пекло зруйновано, диявола осоромлено та смерть знищено, натомість Христом дароване життя вічне - не примарна обіцянка, а радісна перспектива? Відповіді, розуміється, очевидні. 

Тому, вітаючи сьогодні всіх вас, шановні читачі, зі святом Світлого і Славного Христового Воскресіння, хочу побажати  кожному апостольської ревності, святої мудрості та праведної мужності! А проповідь про те, що смерті вже не існує, нехай змінить не тільки наше життя, але й життя усіх, хто перебуває поруч із нами! 
Христос Воскрес! Воістину Воскрес Христос!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Православие,Пасха,Українська Православна Церква,Воскресение Христово
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.