Тоталітарна машина Кремля: утиски прав кримських татар

27 березня 2019, 12:41
Власник сторінки
0
4567

Півсотні викрадених, тридцять вісім політичних в‘язнів, шість закатованих, тринадцять - зниклих безвісти, сотні затриманих та допитаних

Це офіційна статистика утисків кримських татар у тимчасово окупованому Росією Криму.

Визнання Міжнародним судом ООН фактів дискримінації - це офіційна світова позиція щодо дій Кремля на захопленому півострові. Арешти за пости у соціальних мережах, цілеспрямовані рейди по селищам, обстріляні домівки - це щоденна реальність, з якою щодня стикаються кримські татари протягом вже майже чотирьох років.

"Фактично ніяких обмежень для функціонування громадських організацій громадян Росії - кримських татар - немає", - а це вже офіційна відповідь Москви, яка пролунала з уст прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

"У районі села Трудолюбівка сконцентрована військова техніка: БТРи і танки. Операція триває третю добу. Люди налякані", - так описав один з літніх днів 2015 року Голова Комітету з прав кримсько-татарського народу Ескандер Барлієв. Тоді близько тисячі російських військовослужбовців проводили операцію у Бахчисарайському районі, обшукуючи домівки та перекривши проїжджу частину.

Росія за роки окупації створила в Криму справжню тоталітарну машину, головне завдання якої - залякати кримських татар. Офіційними приводами для арештів стають тероризм, шпигунство, екстремізм, а цілю - заборона мови, свободи віросповідання та знищення всіх тих, хто незгоден з Кремлем.

Завдяки тотальному контролю ЗМІ, винищенню активістів, відкритої демонстрації сили, коли силовики проводять "зачистки" за сценарієм Чечні 2000-х років, Кремль встановив майже повну завісу над півостровом, через яку ледве-ледь прориваються найбільш жахливі факти.

«Легітимна влада» уже п’ять років практикує «профілактичні бесіди» за допомогою «ввічливих людей» які без запрошення ходять по домівках попереджуючи будь-які спроби активістів висловлювати свої думки, після чого найактивніших починають затримувати та звинувачувати у екстремізмі або, що вже стало класикою агентом Українських спецслужб.

Роки йдуть, а окупований півострів стає гротескною ілюстрацією книги Оруела. Попри розгорнутий і відкритий терор, російські ЗМІ вже встигли закинути свою вудочку пропаганди, що Крим став третім у рейтингу "щасливих" регіонів Росії, поступившись у боротьбі лише Москві та Санкт-Петербургу.

Сподіваємось, що в боротьбі розуму і сили - переможе все ж розум і світова спільнота почне пильніше стежити і звертати увагу на проблему, що існує на півострові Крим і агресію, що надходить зі сторони Російської Федерації та кремлівських чиновників.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,война,Крымские татары,Крым,донбасс,аннексия Крыма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.