Лавра - наша Свята земля

24 березня 2019, 06:39
Власник сторінки
0
2512
Лавра - наша Свята земля

Досягнення святості, згідно Євангелія, залежить не від національної чи расової ідентичності, а виключно від духовної досконалості та боротьби з гріхом.


Старозаповітні іудейські вчителі вважали, що святість - це прерогатива виключно національна, яка через власну моральну досконалість може лише посилюватися. Тобто той, хто не міг назвати себе сином Авраама, Ісаака та Якова, не міг бути і сином Всевишнього. Але Господь Іісус Христос сповіщає нам, що Він прийшов на землю спасти всіх людей, а первоверховний апостол Павло пише, що у Христі немає ні елліна, ні іудея. Тобто, досягнення святості, згідно Євангелія, залежить не від національної чи расової ідентичності, а виключно від духовної досконалості та боротьби з гріхом. 
Після смерті та Воскресіння Христа Спасителя, фактично кожен народ дав Церкві велику кількість святих. Долучилися до святості і наші предки. 

Українська земля, напоєна дощами та здобрена чорноземом, є дуже родючою. Просякнута потом і сльозами працелюбних людей, вона завжди віддячувала рясними врожаями. Також родючою була і є наша земля для плодів духовних. Більше того, саме через прагнення до Неба, через турботу про Царство Небесне, наш народ особливо підкреслював свою любов до Бога. Зрештою, та кількість святителів і сповідників, мучеників та преподобних, яких маємо ми, є достатнім свідченням того, що нашу землю по праву можна називати святою. Загальновідомо, що тільки в Києво-Печерській Лаврі в наш час спочивають мощі 123 святих. Важко назвати ще хоча б одне місце на землі, де б стільки подвижників віри та благочестя підносили свої молитви за усіх, хто просить про них. 

Сьогодні Православна Церква відзначає свято на честь усіх преподобних отців Києво-Печерських. Справжнім вшануванням їхньої пам’яті може стати лише власний подвиг кожного з нас, адже ми - нащадки святих, діти тих, хто жив заради Бога і служив Йому вірою і правдою. Ми повинні не забувати про це і намагатися жити так, як жили вони - чесно виконувати заповіді Христа Спасителя та шукати перш за все Царства Небесного. І тоді наша земля і надалі приноситиме добрий і рясний плід святості!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.