Смертельна тема: замовні акції протесту

21 березня 2019, 10:28
Власник сторінки
менеджер
0
143

Еру “заробітчан на мітингах” за участю добровольців розпочав одіозний Семен Семенченко, колишній командир  добробату “Донбас”. І для де-яких така робота закінчується не винагородою, а смертю.

Тема замовних акцій протесту є не просто болючою, її слід називати смертельною.

Українська аудиторія звикла до популізму і будь-які лозунги політиків сприймає “на ура”. Але чому українці закривають очі на інших спекулянтів? На тих, котрі, прикриваючись війною, вирішують особисті справи, часто виходячи при цьому за рамки закону. Мова про тих, хто заробляє на замовних акціях протесту.

Основна маса таких “заробітчан на мітингах” складають добровільні учасники АТО, одні обєднуються в громадські організації, інші самі по собі. Але всі вони, на відміну від військовослужбовці ЗСУ які офіційно працевлаштовані, після повернення додому залишаються невлаштованими, і тому піддаються спокусі “легких” грошей.

Еру “заробітчан на мітингах” за участю добровольців розпочав одіозний Семен Семенченко, колишній командир  добробату “Донбас”.

Саме він став законодавцем активно-агресивної громадської поведінки, при якій дозволявся будь-який прояв фізичної сили, особливо під час проплачених акцій на підтримку чиїхось бізнес-інтересів. А виправдовували свою поведінку псевдопатріоти тим, що вони колишні учасники АТО, що в багатьох асоціюється з борцями за справедливість.

Мова йде про деяких колишніх учасників добровольчих батальйонів та так званих “фейкових АТОвців”, які, прикриваючись посвідченням учасника бойових дій, займаються рекетом, проплаченими провокаціями, контрабандою зброї та замовними акціями протесту. І для де-яких “заробітчан на мітингах” така робота закінчується не винагородою, а смертю.

Подібний приклад стався  в червні 2018 року, коли інший відомий учасник добровольчого батальйону “Донбас” з позивним “Сармат” Віталій Олешко зі своїм побратимом Андрієм Маджаровим та іншими так званими “АТОшниками”  почали пікетувати ОДА Херсонської області з  зовнішньо досить благородною метою – припинити вирубку лісу.

Дивним є те, що проблема вирубки лісу не є найактуальнішою на Херсонщині, а контрабандою деревини “славиться” інший регіон на заході України.

Проте заїжджа, немісцева  бригада начебто колишніх АТОвців Олешка вирішила все ж поскандалити на камеру  із місцевими чиновниками.

Однак  на місці “Сармат” і його оплічники неочікувано стикнулись зі справжніми учасниками АТО, які теж вийшли з мітингом під стіни Херсонської ОДА.

Місцеві АТОшники з Херсону були проти того, що якісь приїжджі  “самозванці” вирішили розхитати ситуацію в регіоні в інтересах місцевого бізнесмена.

Про це сказав і сам Олешко, підтвердивши, що своїм мітингом він підтримує інтереси Олександра Цигольника, який, до речі,  і займався незаконною вирубкою лісу в Херсонській області. Але, за словами Олешка, це тривало лише місяць, то ж по суті, можна спокійно на це закрити очі.

Але найбільшої негативної популярності “Справедливість” Олешка здобула завдяки “кришуванню” місцевих фермерів. У мережі інтернет є численні аудіофайли , які підтверджують факти здирництва Олешка з фермерів, які повинні були платити практично половину прибутку із врожаю.

У разі відмови “Сармат” та його побратими погрожували фізичною розправою і свого слова, до речі, дотримували…  У грудні 2016 року одного з фермерів, які відмовились працювати з Олешком, знайшли з вогнепальним пораненням та роздробленим черепом, а в його дружини була зламана рука. Крім того, в бердянського “активіста” була добре налагоджена схема з місцевою прокуратурою. Так, вимагаючи зі своїх жертв данину, Олешко обіцяв їм свій захист від прокуратури, проте після отримання своєї частки до фермерів все ж приходила в гості перевірка з органів, яка теж не соромилась повторно брати хабар з місцевих аграріїв.

Загалом, проти окремих членів “Військово-патріотичного об’єднання учасників АТО “Справедливість” прокуратурою Запорізької області до ЄРДР внесено відомості за ознаками 8 кримінальних правопорушень (хуліганство, вимагання та одержання хабара та насильство або погроза щодо журналіста), які згодом було об’єднано в одне провадження.

А вже в серпні минулого року Віталій Олешко помер від пострілу. Говорять, що до його смерті причетні інші добровольці з “Торнадо”. Мовляв, не поділили бізнес-інтереси. Проте така показова смерть, на жаль, не стала приводом для того, щоб зупинити незаконну діяльність та перестати прикриватись посвідченням учасника АТО псевдоактивістам.

Сьогодні спекуляції на темі війни на Донбасі продовжуються. Дуже шкода, що багато українців при цьому не усвідомлюють, що такі псевдопатріоти із мітингами та провокаціями насправді часто переслідують свої власні інтереси, які далекі від понять громадської діяльності та суспільної справедливості.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,война,митинг,акции протеста,Донбас,АТО,добровольческие батальоны
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.