Війна – це забавка Росії

19 лютого 2019, 16:58
Власник сторінки
0
2938

На даний час, Росія перетворила ОРДЛО на випробувальний полігон для випробування свого сучасного озброєння і відпрацьовування нових тактик ведення бою.

Під час випробувань на непідконтрольних територіях України РФ застосовує техніку для створення радіоелектронних перешкод зв'язку з метою приховування своєї протиправної діяльності, яку можуть засудити міжнародні спільноти. Бойовики активно використовують проти ЗСУ засоби радіотехнічної розвідки (РТР) та радіоелектронної боротьби (РЕБ).

На світлинах користувачів соціальних мереж Інтернет було опубліковано фотографії російської станції постановки перешкод Р-330Ж "Житель", яку окупанти розмістили на полігоні Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Дідоренка. Про це у соціальній мережі “Вконтакте” повідомив житель, який проживає поблизу Інституту.

Станції перешкод Р-330Ж "Житель" використовується для вирішення наступних завдань: - виявлення, пеленгування і радіо-заглушення мобільних станцій систем рухомого супутникового зв'язку “Інмарсат” і “Ірідіум”; - виявлення, пеленгування і радіо-заглушення базових станцій систем стільникового зв'язку стандарту “GSM 1900”; - радіо-заглушення навігаційної апаратури споживачів систем супутникового зв'язку “NAVSTAR” (GPS).

Нагадаю, що в літку 2015 року в ефірах проукраїнських телеканалах було оприлюднено інформацію аналітичного відділу ГІ "Права Справа" щодо попередження громадян ОРДЛО про застосування бойовиками в тестовому режимі автоматизованої станції перешкод Р-330Ж "Житель" з метою приховування своїх т.зв. ”миротворчих місій з визволення співгромадян”.

Наприкінці жовтня 2018 року місцевими джерелами аналітичного відділу ГІ "Права Справа", на території окупованих районів Луганської області, в районі Бахмутки, був зафіксований російський комплекс радіоелектронної боротьби. Інформація щодо можливого місця дислокації російського комплексу РЕБ була передана українським військовим.

Також, 26 жовтня у непідконтрольних урядових районах Луганської області, а саме в районі Бахмутки, поблизу с. Хороше, безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ зафіксував комплекс радіоелектронної боротьби і розвідки "Торн" збройних сил РФ і 2 БТР-80, які використовували його під час обстрілів мирного населення з метою перекладення цих дій на ЗС України.

Фактично, Росія перетворила Донецьку та Луганську область на випробувальний полігон свого озброєння та ведення тактики бою, для якої життя мешканців окупованих територій України — це експеримент.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ЛНР,ДНР новости,война на Донбассе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.