Сильна та боєздатна армія – запорука нашої безпеки

11 грудня 2018, 12:02
Власник сторінки
0
2586

«Для кожної країни, армія – це запорука миру, безпеки і стабільного життя громадян».

Так Президент України Петро Порошенко пише у своєму аккаунті у «Facebook». За останні роки, без сумніву, величезний стрибок розвитку армії України, не залишився непомітним, підтвердженням є Проект Global Firepower який опублікував рейтинг найсильніших армій Європи, в якому Україна увійшла Україна посіла 29 позицію, що є досить вагомим показником, так як у вказаному списку присутні 136 країн. Першу позицію черговий раз посідають Сполучені Штати Америки, які щорічно збільшують бюджет фінансування армії і цього року він склав 647 млрд. доларів. Наступною є Росія (47 млрд.), Китай (151 млрд.), Індія (47 млрд.) та Франція (40 млрд). Зайняти достойні позиції в рейтинг українській армії допоміг патріотичний настрій громадян та якісне, надійне військове обладнання. Нещодавно на озброєння нашої армії надійшла нова ракетна розробка «Корсар», український аналог американського «Джавеліна». «Корсар» - це легкий переносний ракетний комплекс, створений конструкторським бюро «Луч», яке входить до складу ДК «Укроборонпром». Цей ракетний комплекс дає змогу вести вогонь на дистанції 2,5 км (такою як і у американського FGM-148 Javelin), а для наведення на ціль застосовується лазерний промінь із низько-енергетичної установки, що дає змогу приховати канал керування ракетою від супротивника.

На сьогоднішній день основним завданням нашої армії є проведення антитерористичної операції на Сході України, яка розпочалася після анексії Росією Кримського півострову. Росія, фінансуючи сепаратистів і вводячи в східні області нашої держави регулярні війська та найманців кожного дня вбиватє українських військових, які захищають свою державу, руйнує інфраструктуру, і, найголовніше чинить перешкоди до євроінтеграції України.

Беручи до уваги вказані факти, ми вкотре доказали світу та російському окупанту, що за останні чотири роки українська армія стала сильною й ефективною та може протистояти країні-агресору. Росія - це країна, яка своєму озброєнню приділяє більше уваги ніж проблемам своїх громадян, які замерзають у «великій» та «духовній» Росії, де видобувають найбільші запаси природного газу. Тому наша держава заслуговує бути вище у рейтингу і це все у наших з вами руках.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.