Томос наш ! Ура! Що далі?

29 листопада 2018, 21:02
Власник сторінки
лідер НЕО Лідери,фандрейзер,активіст, культуролог, єгиптолог, теолог.
0
198
Томос наш ! Ура!  Що  далі?
фото з відкритих джерел

Щойно Константинопольський Собор і Патріарх Ворфоломій, нарешті видав три важливі пункти стосовно України.

Отже довгоочікуваний  Томос  наш! Ми цього  чекали, довгих довгих 429 років. Що далі,що робити з цією валізою без ручки, та ще й з вибухівкою всередині?  Ця ноша настільки важка, що нести  важко, а кинути небезпечно! Багато хто сподівається, що багато єпископів  МП, зараз перейдуть в новоутворену УПЦ,  та не так все просто, бо більшість з них  шовіністи, та прихвостні МП, які не знаючи історію, завжди кричать про "разкольников", деякі з них навіть не розуміють значення цього слова, це реальний,  побачений мною факт. Отже, які зараз  перспективи, і які сценарії  можуть  розвиватися на фоні Томосу? 
Почнемо з того, що МП і Кирило, так просто  не здадуть такий прибутковий, безподатковий бізнес в Україні, який  налагоджено діє, більше 27 років.  Мова йде про  десятки, або сотні мільйонів доларів, які щоденно течуть  в чисельних лавках і магазинчиках  при усіх монастирях і церквах. 
Новоутворена церква, скоріше за все на чолі з Філаретом, хоча на мій погляд  обрання його Патріархом буде повною дурнею, в його віці вже треба на  спочинок йти, а він ніяк своє его  не може  втамувати, буде намагатися "віджати" найлакоміші  шматочки  у МП, особливо Лаври  Почаївську і  Київську, у відповідь  МП з вірянами почнуть верещати  і битися за святині, можлива кров.Треба  розуміти, що ця  п`ята колона може  закликати Путіна захистити святую Русь. Він  неодноразово  наголошував, що у випадку  загрози вірянам і для захисту   "святой Руси" і  їх в  Україні, він  використає  усі дипломатичні важілі. Ха-Ха, з його вуст слово "дипломатичні", звучить як жарт, тому треба розуміти, що цей ящик пандори уже відкритий і як наслідок провокації влаштовані ними самими,  будуть розроблені  і впроваджені для загострення  ситуації в  Україні, як наслідок негативне  налаштування вірян, доречі, яких чимало в  МП,які  можуть не тільки  з іконками царя Нікалая  ходити,  деякі настільки  зазомбовані, що здатні на страшні речі, я їх бачила не один раз. Можлива  також ескалація на сході України, збільшаться обстіли. Ще  може  стати  гарячіше в Азовському морі, яке зараз  бурлить і вирує неспокоєм. Що  далі   там буде ми  поки не знаємо, та  очевидно, що цей конфлікт знову затягнеться. 
Що робити в цій ситуації ?  Ну по- перше  потрібно  Міністерству Культури  провести  повну інвентеризацію   усієї культурної спадщини, не лише в Лаврі Київській, а загалом в Україні, я гадаю, що там буде багато  прикрих несподіванок, стосовно творів мистецтва, випарувалися. Другим і важливим аспектом є діалог священників зі своєю паствою, де  має бути якісно і  доступно пояснено, що таке Томос і чому не варто провокувати МП і намагатися захопити церкви силою, що  для цього  потрібен час і  контраргументи, адже  порушувати  права і свободи  вірян згідно конституції зазь усім.  Це  правильно, адже  усі рівні і мають  однакові права на віросповідування.  Для духівництва і єпископата, важливо  не думати про "блага земні" і не порушувати апостольські правила,  не  деребанити  зараз приходи і вікарні посади, а думати про мир і служіння Богу!  Я давно писала, що  це питання було зараз  неначасі, бо будити  фанатичну  п`яту колону в   такий неспокійний  для нас час є дуже небезпечно, проте це  героїчний  подвиг, як  Порошенка так і Ворфоломія! Ворфоломій особливо  заслуговує похвали, адже  він єдиний за 429 років, наважився на такий небезпечний для нього  крок ! Всі інші  мовчали, бо їх Москва, або   купувала, або  залякувала!  Миру нам в цей  важкий і не спокійний час!    
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: томос
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.