Росія захопила українські ядерні об'єкти в Криму

15 серпня 2018, 14:50
Власник сторінки
0
199
Росія захопила українські ядерні об єкти в Криму

Росія захопила в анексованому Криму українські ядерні сховища.

Росія захопила в анексованому Криму українські ядерні сховища. У МЗС України повідомили, що 15 серпня 2014-го агрессор спробував застосувати свою національну юрисдикцію до ядерних об'єктів на півострові.

Спроби Росії вчинити будь-які дії, спрямовані на односторонню зміну національної юрисдикції ядерних об'єктів України на тимчасово окупованій Росією території, є нікчемними. Такі дії створюють пряму загрозу міжнародному режиму, встановленому Договором про нерозповсюдження ядерної зброї від 1 липня 1968-го.

У грудні 2017-го науковий співробітник програми міжнародної безпеки Belfer Center у школі Кеннеді Гарвардського університету Маріанна Будджерін висловила думку, що ядерну зброю Росія могла заховати на підводних човнах, які знаходяться у кримській акваторії Чорного моря.

Про наявність ядерної зброї на анексованому півострові у квітні 2018-го говорив і лідер кримськотатарського народу. "Ні наша розвідка, ні розвідка НАТО чітко не підтверджують його наявності в Криму. Однак у нас є інформація з місця, а також від джерела з Москви про те, що у них там вже є ядерні боєголовки. Вони вже почали відновлювати законсервоване ядерне сховище неподалік від Феодосії в лісі Кизилташ. Спочатку туди могли заїжджати вантажники, які возили матеріали, у тому числі, кримські татари. Але на якомусь етапі всіх цих робочих усунули та залучали людей, привезених із Росії", - повідомив Мустафа Джемілєв.

Ядерна зброя Росії в окупованому Криму загрожує не лише Україні, а й іншим країнам світу, яку Кремль навіть погрожував застосувати. Ядерні боєголовки у Росії були і раніше в Криму в складі Чорноморського флоту, а Україна не контролювала їхнє ввезення.

Розміщення цих боєголовок – загроза не тільки Україні, оскільки ми є загоном європейської цивілізації на сході. Але, на жаль, не всі в ЄС і НАТО чітко це розуміють, інакше допомога здійснювалася б ефективніше. Якщо допоможуть хоч якось, будемо вдячні, але не це порівняти з допомогою СРСР, оскільки поки немає принципового рішення. Тому треба шукати шляхи та ефективніше впливати на це з боку України.

Розмістити боєголовки не є самоціллю. Це вплив і тиск, насамперед, на Україну і на Європу, і в цілому світ – на тих же американців, китайців. Путін офіційно заявив, що вони були готові застосувати тактичну ядерну зброю. А звідки ж вона взялася? Вона була взята тут, на території України!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ядерное оружие,Росія,ядерная угроза,ядерна програма,ядерна зброя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.