Паспорти ДНР та ЛНР - спроба втекти від справжніх проблем

19 липня 2018, 19:34
Власник сторінки
0
3468
Паспорти ДНР та ЛНР - спроба втекти від справжніх проблем

Останні роки українці переживають постійний стрес і страх за свої сім’ї, особливо якщо мова йде про уродженців окупованих східних територій....

Більше того, бойовики так званих «народних республік» активно агітують і промивають мозок молодому поколінню, а людей старших залякують націоналістами зі Львова і Києва.
Ті із місцевих жителів, хто міг втекти від пропаганди російської влади переїхали в центральні і західні регіони. Залишились на сході в основному ті хто не мав грошей на переїзд, або притулку.
Для таких громадян і почалося справжнє пекло, що триває вже не один рік поспіль. В першу чергу на окупованих територіях процвітає корупція, що викачує із місцевих жителів останні копійки. Так, наприклад, однією із найпопулярніших тем тамтешнього «керівництва» для маніпуляцій можна назвати показову зміну паспорта громадянина України на фейкові паспорти ДНР і ЛНР.
Але комічність ситуації заключається в тому, що видані паспорти так званих «народних республік» не є дійсними без оригінального внутрішнього українського паспорту. Навіть для оформлення подібного документу - бажаючим потрібно надати справжній український паспорт. Відповідно ті хто отримали фейковий документ повинні все рівно мати при собі і справжній.
Так як республіки не визнані – документи відповідно не мають ніякої цінності, покинути територію України люди із ними не можуть, проводити будь-які перекази чи оформлювати майно теж. 
Але так, як російські політики, як ніхто інший причетні до даного перевороту, не могли оминути скандал стороною. Таким чином в Дердавній Думі Росії на початку 2018 року внесли на розгляд законопроект  № 434992-7, згідно якого власники паспортів так званих "ДНР" і "ЛНР" можуть влаштовуватися на роботу в Російській Федерації без отримання спеціального дозволу або патенту.
Ініціаторами законопроекту «Про внесення змін до статті 13 Федерального закону» стали депутати із Криму - Дмитро Бєлік, Андрій Козенко і скандальна зірка інтернету Наталя Поклонська. Законопроект ще досі на розгляді й продовжує розпалювати і так нестабільну ситуацію в країні.
Чи будуть російські чиновники підписувати його наразі не розголошується.
Після появи інформації про видачу паспортів ватажки-окупанти почали поширювати у ЗМІ та соцмережах інформацію, що з моменту початку видачі «паспортів громадян ДНР» ці «документи» отримали 957 іноземців з більш ніж 30 країн.
Серед отримувачів паспортів ДНР перераховуються вихідці з провідних країн світу, але при ніде не зазначається із якою метою всі ці люди змінили/отримали новий документ і підлабузниками кого являються.
Якщо ж дивитися на ситуацію тверезо - зрозуміло, що всі ці комічні вчинки і безглузді намагання самопроголошеної влади Донецької з Луганською областей просто спроба замилити очі для відвернення уваги від реальних і серйозних проблем з якими живуть місцеві вже не один рік. Адже ніхто із них не говорить про відсутність роботи, про розгромлені технікою квартири, відсутність електроенергії та грошей. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,паспорт,ДНР,ЛНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.