Чим живе сучасна українська молодь

19 червня 2018, 21:08
Власник сторінки
Директор Київського молодіжного центру
0
1254
Чим живе сучасна українська молодь

24 червня в Україні святкують День молоді, стало цікаво дізнатися, чим живе і цікавиться молодь в Україні сьогодні.

За результатами соціологічних досліджень компанії GfK Ukraine, кожен третій серед української молоді найважливішою метою в житті вважає "заробляти або отримувати достатньо грошей".

Більшість молодих людей (71%) працюють у приватному секторі, тоді як на державу працює тільки 17%. Правда, далеко не завжди реальна робота відповідає бажаній: 37% молодих українців працюють не за фахом. Втім, нічого дивного тут немає: для 96% молодих людей при пошуку роботи на першому місці стоїть розмір зарплати, а не реалізація професійних амбіцій.

В Україні підвищений попит серед молоді саме на вищу освіту. Цей попит вищий, ніж в інших країнах Центральної та Східної Європи. Освіта для нашої молоді виконує не тільки інструментальну функцію підвищення соціального статусу, набуття фінансового благополуччя, а й розглядається як самоцінність, завдяки якій можна самореалізуватися, стати висококваліфікованим фахівцем.

Молоді люди, у яких є все необхідне для гідного рівня життя, в Україні є, але їх всього 1%. У той же час, майже кожен молодий українець скаржиться на те, що грошей вистачає тільки на їжу та оплату комуналки. Більшість - 53% - можуть дозволити собі розщедритися на одяг і взуття, але, наприклад, новий холодильник для них - недозволена розкіш.

На другій сходинці пріоритетів української молоді - виростити і виховати дитину - 33%.

У ставленні до шлюбу і сім'ї українська молодь все ж досить консервативна. Більшість молодих людей бачить своє майбутнє в шлюбі і з дітьми, а ідеальним віком для одруження вважають 25 років.

Кожного п'ятого молодого українця найбільше цікавлять розваги, подорожі та хобі. Здоровий спосіб життя в пріоритеті у 19% української молоді.

Вільний час молодь вважає за краще приділяти музиці, фільмам і зустрічам з друзями. При цьому дівчата більше цікавляться читанням, спортом і творчістю, тоді як хлопцям цікавіше відеоігри і посиденьки в кафе і барах.

Побудувати кар'єру, досягти влади і соціального статусу - таку мету перед собою ставить кожен 8-й молодий українець.

Як показало опитування, молодь є куди більш відкритою до світу, ніж люди старшого віку. У всякому разі, 54% молодих українців бачать себе «громадянами світу», а 32% вважають себе європейцями. Однак, емігрувати з України прагнуть тільки 25% молодих людей.

Українська молодь – це наше  майбутнє і нам треба разом формувати цінності та правильно розставляти пріоритети, а для цього, на мою думку,  нам потрібно якомога більше спілкуватися з молоддю та дізнаватися, що для них сьогодні насправді важливо.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Куценко,Молодь України,навчання,еміграція,вибір професії"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.