БУТИ МИРОТВОРЦЕМ - ЗАВДАННЯ КОЖНОГО!

13 травня 2018, 14:48
Власник сторінки
0
945
БУТИ МИРОТВОРЦЕМ - ЗАВДАННЯ КОЖНОГО!

Мир, про який нам говорить Святе Письмо, - це не просто відсутність війни. Це, в першу чергу, благодать Святого Духа, яка є результатом духовного подвигу

Бог християн - це Бог миру. Так Творця неба і землі називає апостол Павло в другому посланні до Солунян: «А Сам Господь миру нехай завжди дасть вам мир усяким способом» (2 Сол. 3, 16).
Мир, про який нам говорить Святе Письмо, - це не просто відсутність війни. Це, в першу чергу, благодать Святого Духа, яка є результатом духовного подвигу. Той самий апостол Павло в іншому місці каже про це так: «плід же духа: любов, радість, мир, довготерпіння, благість, милосердя, віра» (Гал. 5, 22). З іншого боку, як бачимо з тексту первоверховного апостола, мир йде пліч-о-пліч з любов’ю та радістю. А отже, для християн бути в мирі - значить перебувати в любові та радості, які приходять до нас як благословіння від Бога.
Світ не розуміє цього. Для нього мир існує єдиним способом - коли ніхто не стріляє. Однак, ми всі прекрасно розуміємо, що слово може принести більше шкоди, ніж куля. Тому, якщо бомби не вибухають, то це ще не означає, що світ перебуває в мирі.
Разом з тим, Господь покликав християн бути миротворцями. В сьомій заповіді блаженств Христос каже про це так: «блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться». Тобто, той, хто є миротворцем, того, зрештою, можна назвати сином Божим! А це, без перебільшення, є найвищим покликанням людини.
Проте, з точки зору світу, миру можна досягти лише одним способом - перемогти всіх тих, хто хоче війни. Іншими словами, знищити їх за допомогою бойових дій і зброї.
Зовсім інший шлях пропонує нам Бог. Апостол Павло в одному зі своїх послань пише: «наша брань (війна - є.В.) не проти плоті і крові, а проти духів злоби піднебесної». Тобто, християни воюють, в першу чергу, із джерелом зла, яким є сатана. Всі війни і нещастя - від нього, а значить саме з ним потрібно боротися.
По друге, війна проти сатани - це війна без пострілів, війна, в якій дієвою є тільки одна зброя - молитва і духовний подвиг.
Ну і третє, найважливіше: з сатаною повинен боротися кожен із нас, тому що він є ворогом не вибраних людей (монахів, священиків чи подвижників), а всього роду людського.
Саме тому, коли Христос говорить про те, що християни покликані бути миротворцями, то це означає, що вони повинні боротися із злими силами - як в собі, так і в світі. Боротися не за допомогою пострілів чи вибухів, а за допомогою аскетичних зусиль, які спрямовані на покращення свого внутрішнього світу.
Таким чином, справжній миротворець - це той, хто творить мир у власній душі і ділиться ним з усім світом.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.