Служба безпеки України: на варті нашої безпеки

26 березня 2018, 15:52
Власник сторінки
0
35

Ворог не полишає спроби підірвати основи української державності та розхитати ситуацію в країні. Однією з державних структур, яка твердо протистоїть цим загрозам, є Служба безпеки України.

На сучасному етапі СБУ активно бере участь в АТО, захищаючи нашу державу від російських агресорів. За останнім соціологічним опитуванням, саме СБУ належить до кола тих державних інституцій, які користуються найбільшим рівнем довіри населення.

Основне, чим займається зазначена українська спецслужба – це контррозвідка. Потрібно наголосити, що вже з моменту заснування відомство було спрямоване на незалежне функціонування та взяло новий курс, не наслідуючи спецслужби СРСР.

«Наш колектив робить все, щоб корупція та організована злочинність не роз’їдали нашу країну зсередини. Ми не зважаємо на посади та партійну приналежність», - стверджує начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України Павло Демчина.

Світ вступив в епоху кібервійни, коли зловмисник з комп’ютером завдає не менше шкоди, ніж пряма агресія. В цій ситуації на передовій протидії кіберагресії знову перебуває Служба безпеки України.

За час існування спецслужба значно еволюціонувала, а її внесок у захист інтересів нашої держави важко переоцінити. За словами Президента Петра Порошенко: «Ми доклали чимало зусиль для якнайшвидшого трансформування Служби на ефективний бойовий організм. І нам це вдалося».

«Більше 8,5 тисяч наших пройшло крізь війну», - стверджує голова СБУ Василь Сергійович Грицак. На Сході України загинув 21 співробітник цієї установи, понад 100 отримали поранення.

Службі довелося пройти складний та тернистий шлях очищення від хабарників та зрадників, позбутися кар’єристів, яким були притаманні низькі професійні та морально-ділові якості. «За 25 років наша Служба змінилася: вона стала сильнішою, більш ефективною», - додає очільник СБУ. Було створено дієву систему самоконтролю за чистотою рядів. Із Служби звільнено понад 2 тисячі осіб. Натомість прийнято на службу молодих, патріотично налаштованих офіцерів, багато з яких вже пройшли випробування і загартувались у бойових діях. Підростає і молода зміна курсантів.

За словами Петра Порошенко, співгромадяни-патріоти надихаються результатами роботи Служби, досягнення викликають гнів ворога, отримують достойну оцінку з боку наших надійних іноземних партнерів. «Наша спецслужба навчилася і розуміти задуми ворога, і діяти асиметрично. В цілому – перейшла до системної роботи», - зазначив Петро Порошенко. Окрім цього, він підкреслив, що значно зросла довіра до української Служби безпеки з боку європейських спецслужб, а партнерство розвинулося до проведення спільних операцій за межами України.

Таким чином, в нас не залишається сумніву, що українська Служба безпеки функціонує виключно в інтересах держави. Не зважаючи на всі проблеми та недоліки, в лавах СБУ працюють справжні патріоти, які добре розуміють свій обов’язок та завдання і в будь-який момент зможуть прийти на допомогу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,Україна,незалежність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.