СБУ запобігла 17-ти терактам

24 березня 2018, 14:29
Власник сторінки
0
76
СБУ запобігла 17-ти терактам

Про це під час привітання з нагоди 26 річниці створення СБУ заявив Петро Порошенко.

           Сам виступ Президента відбувся на полігоні в Київській області перед численними представниками спецслужби. Порошенко позитивно оцінив результати діяльності СБУ у 2017 році. Озвучив і певні цифри:

17 терактів було недопущено;

8 диверсій попереджено;

591 особу, причетну до терористичної діяльності, збору розвідінформації, до сприяння бойовикам та російським окупантам затримано;

100 “специфічних” громадян, які беруть участь в інформаційній війні проти України, вдаючи з себе журналістів, блогерів, експертів позбавлені можливості відвідати Україну;

7000 спеціальних та оперативно-бойових заходів проведено в зоні АТО.                                                  

    Окремо Президент подякував представникам СБУ за "майстерно викрите вороже кубло, яке готувало масштабні теракти у Києві з численними жертвами та державний переворот в інтересах Російської Федерації". Він зазначив, що "під пильним моніторингом СБУ перебувають і негайно придушуються будь-які спроби росіян та п'ятої колони реанімувати так звану "ідею Новоросії", стимулювати штучні сепаратистські рухи в тих чи інших регіонах".
       Також за 2017 рік винесено вирок 13-ти зрадникам, набрали законної сили обвинувальні вироки стосовно 11 осіб, причетних до фінансування тероризму. Викрито діяльність координованої з території РФ групи осіб, яка імітували "протестні виступи", представників різних етнічних меншин. Російський слід знайдено у провокаціях, мета яких - погіршити стосунки України із західними сусідами - акти вандалізму, фейкові мітинги, підриви, підпали дипспоруд, культурних центрів.
         Глава держави зауважив, що нинішня річниця Служби безпеки збіглася в часі із процесом переформатування антитерористичної операції. Не забув він при цьому і про реформування СБУ. Він відзначив, що ща останні 4 роки Служба безпеки стала дієвим механізмом для захисту безпеки держави та її громадян.
           Однак, не варто зупинятися на наявних результатах, тому Президент анонсував і майбутні зміни. Він зазначив, що СБУ планують реформувати з використанням НАТО.
      Президент додав, що окремі функції СБУ поступово передадуть іншим правоохоронним органам. Зокрема, мовиться про розслідування окремих службових злочинів і злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Актуальними залишаються питання підвищення довіри суспільства до Служби безпеки, хоча вона наразі і користується більшим авторитетом у населення в порівнянні з іншими державними органами.

На особистому контролі у Президента перебуває також питання соціального захисту самих співробітників української спецслужби.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,Порошенко,Василь Грицак
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.