Незаконне будівництво знищує Крим

22 березня 2018, 19:35
Власник сторінки
0
3298

Величезні території півострова, багато яких є заповідними, безжально винищуються і забудовуються

Жителі Криму, окрім вже і так помітних проблем, які зачепили різні соціальні аспекти їх життя після окупації півострова стикнулись із ще однією цікавою тенденцією, у яку активно вкладаються кошти Російської Федерації – будівництво.

Величезні території півострова, багато яких є заповідними, безжально винищуються і забудовуються. У більшості випадків такі роботи проводяться із порушеннями чинного законодавства України із-за відсутності відповідних документів і дозволів, що повністю ігноруються владою півострова.

Місцеві жителі замовчують проблему і не втручаються, тих же ж хто намагається втручатися – залякують.

Кримчани змушені вже не один рік спостерігати хаотичне будівництво по всьому півострову під час якого винищуються заповідні парки, ліси і мальовничі краєвиди, що стають для них більше не доступними, оскільки обнесені велетенськими парканами забудовників.

Управління архітектури, що діють у Криму перетворились за останні роки у справжні корупційні контори, що під тиском чи за великі гроші погодяться побудувати будь-що і будь де, незважаючи на цінність і значущість представленої під руйнування території для Криму.

Яскравим прикладом такого будівництва являється берегова лінія півострова, яка буяє різнокаліберними будівлями, що в погоні за шумом прибою і красивим краєвидом ростуть, як гриби після дощу.

Навіть не зважаючи на численні заборони і рішення по зносу забудов будівельних компаній, вони всерівно з часом підлягають оскарженню. Після паперової тяганини будівлі все ж «виростають». Не враховуючи заборону забудови Криму, що була впроваджена ще українською владою, ближче ніж у ста метрах від моря, новоспечена «російська влада» не переставала видавати документи на будівництво території, що офіційно їм не належить, а лишається у підпорядкуванні України.

Ще одним прикладом, що блискавкою пронісся багатьма ЗМІ, але чомусь лишився непоміченим стала унікальна знахідка на території Криму. Під час одного із таких будівництв, славнозвісного "Керченського мосту", було знайдено унікальні артефакти. У 2017 було знайдено стародавнє поселення, де були віками захороненні фрагменти доісторичних споруд.

Величезна кількість подібних артифактів знаходиться під час будівництва на території півострову і страшно уявити скільки із них була проігнорована із-за халатного ставлення і зрівняння територій із землею.

Щодо горезвісного "Кримського мосту" чи "Керченського мосту", який має по задуму об'єднати території Росії і Криму, то він несе в собі не тільки руйнівний, але і комедійний підтекст, що неодноразово висміювався у ЗМІ.

На будівництво мосту виділяються загадкові кошти, але воно проходить халатно і не професійно із-за великої кількості прорахунків. Варто зауважити, що спорудження Керченського мосту вже перевищило всі раніше заявлені суми. На даний момент вартість збільшена на п'ять міліонів доларів.

Хоча раніше ворожа влада заявляла, що будівництво буде закінчено на кінець 2018 року, поки що це не схоже на правду. Ясно тільки те, що завдяки такому гучному і великому проекту приближені до Володимира Путіна соратники вдало відмивають величезні суми грошей, адже відомо, що виконує будівельні роботи компанія "Стройгазмонтаж", що належить російському міліардеру і приближеному до Путіна Аркадію Ротенбергу.

Комічною являється і те, що славнозвісний міст потроху наближується по вартості до найдовшого місту у світі – 55-кілометрового китайського, вартість якого склала 11 милліардів доларів США. Стосовно ж 19-кілометрового Кримського - ще у 2016 була заявлена сума в 4 мілліарда доларів, як ми зазначали вище вартість вже перевищена на 5 міліонів і на скільки виросте вартість будівництва на момент завершення робіт невідомо.

Ясно тільки те, що така забаганка влетіла в серйозну копієчку Росії, але чи буде вона остаточно реалізована і наскільки ще збагатить кишені путінських поплічників поки що лишається загадкою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Крым,строительство,уничтожение,екологія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.