Вимираючий вид - Україна

16 березня 2018, 17:13
Власник сторінки
Координатор правозахисної платформи «Успішна варта»
0
132
Вимираючий вид - Україна
Вимираючий вид - Україна

Еволюція – природній процес, який дав людям те, що вони мають зараз – пристосоване до виживання тіло, гострий розум, свідомість та багато інших корисних речей!


Без всього цього людство ніколи б не дійшло до того рівня розвитку, на якому воно знаходиться зараз. Цей процес ніколи не припиняється і впливає не тільки на живі організми та органічні структури, а також на такі речі, як технології, суспільні норми, рівень життя та інше.

У київському інституті майбутнього займаються різноманітними дослідженнями та аналітикою ситуації в країні та світі. І буквально нещодавно вони опублікували результати, які просто шокують. На тому етапі розвитку, на якому зараз знаходиться Україна, до європейських країн їй, так сказати, «як до Києва рачки». Наприклад, щоб досягнути рівня розвитку Польщі, Україні потрібно як мінімум 20 років. А щоб дійти до рівня Швеції - цілих сто. І це за умови, що ці країни не будуть розвиватися, а залишаться на тому ж рівні, на якому є зараз.

Отримані результати змушують задуматися над тим, чому Україна так сильно відстає, хоча б, від свого найближчого сусіда – Польщі. Можливо проблема в пострадянському менталітеті, якого у поляків ніколи не було, але який міцно засів у головах українців навіть після багатьох років незалежності? Чи може проблема у владі, яка не намагається покращувати рівень техологічного забезпечення господарств, заводів, навчальних та медичних закладів тощо?

Здавалося б, з України походить така велика кількість вчених, проте сама країна так і залишається слаборозвиненою державою, котра годиться хіба як сировинна база для постіндустріальних країн. Еволюція обійшла нас стороною. Зараз наша країна нагадує великого неповороткого динозавра, коли навколо нього всі інші вже змогли еволюціонувати в менших, але більш придатних до виживання істот. А ми всі прекрасно пам’ятаємо, що сталося з динозаврами.

Тема рівня розвитку і рівня щастя в Україні піднімалася вже не раз. І люди, які про це говорять, дуже нагадують маленьких дітей, які шарпають мамину спідницю, сподіваючись, що вона все таки купить їм он ту красиву іграшку. Проте батьки рідко коли погоджуються виконувати забаганки дітей. То ж може пора вирости і замість того, щоб покладатися на когось, взяти відповідальність у свої руки і почати діяти?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,українці,геноцид українців
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.