СБУ на захисті критичної інфраструктури

18 січня 2018, 10:52
Власник сторінки
0
50
СБУ на захисті критичної інфраструктури

Співробітники Служби безпеки України в рамках виконання завдань із захисту критичної інфраструктури спільно з НАБУ та Нацкомісією викрили протиправний механізм....

     Співробітники Служби безпеки України в рамках виконання завдань із захисту критичної інфраструктури спільно з НАБУ та Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), викрили протиправний механізм, унаслідок застосування якого завдано збитків державному ПАТ НАК "Нафтогаз України" в розмірі понад 1,4 млрд грн.
     Правоохоронці встановили, що протягом 2013-2015 років представники двох комерційних структур надавали "Нафтогазу України" та Нацкомісії недостовірні дані про обсяги споживання так званого комунального газу. Він призначений виключно для потреб населення, але фактично використовувався в комерційних цілях", - повідомляє прес-центр СБ України в середу.
     Співробітники ГУ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ задокументували, що протиправні дії підприємців призвели до необхідності відшкодування збитків "Нафтогазу" з державного бюджету в особливо великих розмірах.
    Служба безпеки України ініціювала перед Нацкомісією позапланові перевірки щодо дотримання ліцензованої діяльності комерційних структур, які підтвердили факти нецільового використання "комунального газу.
     За матеріалами СБУ і НКРЕКП Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактами скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.
    У рамках досудового розслідування оперативники спецслужби встановили основних фігурантів справи, яких Національне антикорупційне бюро України затримало згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про оголошення підозр, а також про обрання їм запобіжного заходу. Триває досудове слідство.
     У прес-службі НАБУ уточнили, що 16 січня 2018 року детективи Бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали у Львові чотирьох посадових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн. Цього самого дня їм повідомили про підозру у скоєнні злочину за вищезазначеними статтями КК України.
     Осіб затримано під час проведення слідчих дій (обшуків) в офісних і житлових приміщеннях зазначених комерційних підприємств.
     Бенефіціарами ТОВ "Енергія-Новий Розділ" та "Енергія-Новояворівськ" є депутати Верховної Ради Богдан і Ярослав Дубневичі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,кримінальне провадження,затримання,НАБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.