В СБУ ФОКУС – НА ЗАХИСТІ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ

28 грудня 2017, 15:16
Власник сторінки
0
60
В СБУ ФОКУС – НА ЗАХИСТІ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ

Пріоритетами у роботі спецслужба вже для себе визначила виявлення загроз стабільному функціонуванню ОЕС

     Командно-штабні навчання Coherent Resilience 2017 з питань захисту критичної електроенергетичної інфраструктури (CORE 17) саме за таким сценарієм пройшли у жовтні 2017 року в Києві.
         Родзинкою цих перших із часів незалежності України навчань з питань захисту критичної електроенергетичної інфраструктури стало те, що їхнім співорганізатором, поруч із  Національним інститутом стратегічних досліджень (НІСД) і Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, став Центр передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки (Вільнюс).
Під час навчань було продемонстровано достатньо високий рівень професіоналізму їх учасників.
З боку учасників навчань спостерігалася досить оптимістична оцінка щодо здатності їх відомств та організацій протистояти змодельованим викликам і загрозам.
В СБУ ФОКУС – НА ЗАХИСТІ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ
За ініціативи СБУ при відповідних органах виконавчої влади створені та працюють робочі групи, куди увійшли представники Служби і цих міністерств/відомств. Наразі пріоритет в їх роботі – визначення повного переліку об'єктів критичної інфраструктури.
Результати навчань CORE 17 були враховані під час участі СБ України у розробці Концепції створення державної системи захисту критичної інфраструктури. Документом передбачено необхідність визначення спеціального правоохоронного органу, який би спільно з іншими державними інституціями комплексно опрацьовував проблеми та визначав загрози критичній інфраструктурі, а також вносив відповідні рекомендації щодо вдосконалення програм та планів захисту її об'єктів.
       Пріоритетами у роботі спецслужба вже для себе визначила виявлення загроз стабільному функціонуванню ОЕС, недопущення посилення залежності електроенергетичного  комплексу від іноземних ринків, запобігання загрозам під час експлуатації об'єктів електрогенерації, зберігання та транспортування ядерних матеріалів.
       Також особлива увага спецслужби приділяється попередженню нанесення шкоди енергетичному сектору внаслідок виявлення та запобігання вчиненню актів диверсійного та терористичного характеру на обєктах життєзабезпечення через спрямування іноспецслужб до відомостей про фізичний захист; службових осіб, відповідальних за технологічні процеси та безпеку експлуатації та спроб через використання підконтрольних структур здійснювати постачання технологічного обладнання неналежної якості, контрафактних деталей, експлуатація яких може призвести до надзвичайних подій з тяжкими наслідками....

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: НАТО,НАТО-Украина,СБУ,інфраструктура
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.