«Мужні» радикали Національного Корпусу боряться з «ворогами» руками дітей

18 грудня 2017, 16:20
Власник сторінки
Координатор правозахисної платформи «Успішна варта»
0
101
«Мужні» радикали Національного Корпусу боряться з «ворогами» руками дітей
«Мужні» радикали Національного Корпусу боряться з «ворогами» руками дітей

Цієї п’ятниці, 15 грудня, був проведений круглий стіл на тему «Порушення прав людини у Львові».

Участь у заході взяли правозахисні організації Львова, спільноти національних меншин, організації ветеранів міста. Не обійшлося без неприємностей, проте ми змогли мобілізуватися і не дозволили зірвати наш захід. Але зараз хотілося б поговорити не про саму подію, а про ті проблеми, які її супроводжували.

Про що саме йде мова? Можливо дехто вже встиг прочитати парочку статей чи повідомлень про те, що Національний корпус і Правий Сектор героїчно зірвали нашу конференцію. Нам було доволі смішно спостерігати за тим, як цю подію освітили їх медіа. Одні писали, що нас з позором вигнали, інші, що ми так і не зявилися на захід.

Усім одразу ж повідомлю, що захід був успішно проведений, але зараз не про це.

На сайті національного корпусу була розміщена стаття з фотографіями з місця, де планувалася конференція. Фото були зроблені з учасниками групи, яка планувала зірвати нам захід. Подія мала відбутися у конференц залі готелю «Джем», який вони успішно окупували, так і не дочекавшись нашої появи. Статтю можна знайти за цим посиланням. І заодно побачити всі фотографії. http://nationalcorps.org/blog/naconalsti-lvvshhini-ne-dopustili-provedennja-z39zdu-part-kolishnh-regonalv-uspshna-krana

Ми для прикладу вирішили взяти всього лише дві фотографії, проте на них дуже добре видно що це за люди. Група складалася близько з 50 чоловік. І ви не повірите, але більше 80% з них - це діти.

Ми зараз говоримо не про молодь від 18 років і більше. А саме про дітей. Просто подивіться на їх лиця. Мало кому з них виповнилося 16-17. І саме їх Національний корпус залучає до агресивних політичних дій.  А куди дивляться батьки?

Зрозуміло, що не так просто набрати велику масовку з дорослих чоловіків і набагато простіше та дешевше залучати школярів, які не повністю розуміють, що відбувається, і для них це просто весела пригода з друзями. Можливо вони так відчувають себе важливішими, та й про це можна і однокласникам розповісти, мовляв, які ми круті. Хто його знає. Але невже керівництво не думає про можливі наслідки такої тактики. Масовка масовкою, але в першу чергу це НЕПОВНОЛІТНІ ДІТИ.

І це не перший такий випадок. Якщо проаналізувати фотографії з таких акцій протесту, мітингів та іншого, то основною частиною маси завжди є діти та студенти.

Цікава ситуація виходить. Подібні організації позиціонують себе як сильну політичну силу з масою послідовників, готових брати активну участь у боротьбі проти ворогів країни. А на ділі виходить, що вони платять дітям, щоб ті приходили і створювали вигляд тієї самої «маси послідовників».  Браво!

Цікавий каламбур. Одразу видно, хто є хто, і що з себе представляє.

Крім того в таких ситуаціях завжди є імовірність якихось непередбачуваних подій. Хто візьме на себе відповідальність, якщо з тими дітьми щось станеться? Знову будуть кричати, що винні якісь «вороги країни»? А хто тих дітей туди привів?

Безвідповідальність, агресія, неможливість передбачувати можливі ризики та оцінювати наслідки – ось справжня характеристика не тільки Національного корпусу, а й інших подібних організацій. І коли діло доходить до такого, то хто насправді нам ворог?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Львов,Радикализм,радикалы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.