«Все можуть королі» або як голова ЛОДА пан Синютка в Чехію літав!

03 листопада 2017, 12:52
Власник сторінки
Координатор правозахисної платформи «Успішна варта»
0
87
«Все можуть  королі» або як голова ЛОДА пан Синютка в Чехію літав!
«Все можуть королі» або як голова ЛОДА пан Синютка в Чехію літав!

Ми часто сміємося з фотографій на яких відомі політики та знаменитості їдуть в автобусах, метро чи навіть на велесипеді, «ближче до народу» як то кажуть.

Але якщо задуматися, то дивно і смішно це хіба що в Україні та країнам дальше на Схід, а от для Європи така модель поведінки є абсолютною нормою.

Україна, як держава, вже давно являє собою сприятливе середовище для розвитку різноманітних паразитуючих субєктів та систем. В нашому випадку найбільшою паризитуючою системою на тілі народу є наш державний апарат та його похідні, а основними паразитами, як не дивно, є наші політики, судді та інші люди, що мають те чи інше відношення до владних органів. Цій системі дивним чином вдається змінювати світогляд людей, навіть таких, які прийшли до неї з дуже благородними і чистими намірами. І в результаті як тільки людина отримує шматок влади і доступ до державного бюджету, то у неї на голові виростає неймовірно велика корона, а всі навколо стають плебеями.

Ще веселішим цей «цирк» стає, коли одні паразити починають виправдовуватися, запевняючи, що вони не такі, що вони хороші і дбають про свій народ, а он та група паразитів з іншої партії погані і саме вони винні в розвалі економіки, низькому рівні життя, корупції та інших радостях існування в нашій любій країні. І як красиво вони це роблять, з піною в роті доводять, що саме вони істинні патріоти, приводять журналістів додому, показують минулорічні бабусині закрутки, мовляв гляньте, ми живемо так само як усі, а по факту в гаражі Лексус припаркований. В багатьох з вас є Лексус? Ліс рук, нічого не скажеш.

Взяти ж до прикладу недавню скандальну ситуацію з головою Львівської обасної державної адміністрації, а саме з паном Олегом Синюткою, який прийшов у цей світ 14 лютого 1970 року в прекрасному селі Куропатники Тернопільської області. Ох як звучить, що скажете? Сільський чоловік, хто ближче до народу ніж такі люди? А от не все так просто як виглядає.

Пан Олег мусив у Чехію поїхати, в робочих цілях, звісно. Проте так запрацювався, що не встиг на свій літак. І так розпереживався бідака, що добрі співчутливі люди з турецької компанії Onur чисто з доброти душевної надали пану Олегу приватний чартер для польоту у Брно зі знижкою у 90%.

Якщо порахувати, то літак міг обійтися в 320 тисяч гривень, а по факту голова ЛОДА заплатив 29,8 тисяч (за його ж словами). Плюс, наскільки відомо, на борту знаходилося 5 (пан Синютка запевняв, що 4) пасажирів. Згадуємо шкільний курс ділення і бачимо, що в сумі політ в обидві сторони вартував 6 тисяч (або 7,5 якщо пасажирів дійсно було 4). Виглядає ніби багато, проте якщо погуглити ціни на авіабілети звичайними літаками, то політ буде вартувати набагато більше, тисяч так 17 і більше, ще й не чартерним рейсом.

В принципі, якби ми жили у світі з єдинорогами і феями, то могли б повірити, що пан Олег дуже сильно попросив, пустив сльозу і Onur Group, яка регулярно перемагає у тендерах на ремонти доріг на Львівщині, добродушно надала йому в розпорядження свій літак за сміховинною ціною. Але єдинорогів ніколи не існувало, а вся ця ситуація виглядає як хабар. Цікаво, хто виграє наступний тендер…

Інколи здається, девізом наших політиків є «Все можуть королі» з відомої пісні Алли Пугачової. Бо ведуть вони себе дуже схоже. Намагаючись видертись якомога вище і видерти якомога більше багато хто з них втратив почуття міри і перестав розуміти як їхня поведінка виглядає в очах громадськості.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,коррупция,Коррупция в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.