Вода камінь точить…

27 жовтня 2017, 14:28
Власник сторінки
менеджер
0
179
Вода камінь точить…

дуже символічною була підтримка Європи і міжнародної спільноти, яку відчувають не лише кримські татари, але й усі українці, які перебувають в Криму

Звільнені заступники Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз виступили з першими заявами після звільнення.

25 жовтня стало відомо, що Умерова та Чийгоза звільнили від відбування покарання в окупованому Криму та передали Туреччині.

Вдень 26 жовтня у посольстві України в Туреччині вони дали перший спільний брифінг.

Державний департамент США привітав звільнення заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Про це заявила офіційний представник американського зовнішньополітичного відомства Хізер Нойєрт у Twitter.

«Задоволена звільненням кримськотатарських лідерів Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. Росія повинна звільнити всіх українських політичних в'язнів. Крим – це Україна», – заявила вона.

Чийгоз поділився своїми спогадами про перебування в ізоляторі.

СІЗО – це таке місце, де відчуваєш повну ізоляцію, хоча це ще не колонія. У мене були, так би мовити, посередники між мною і волею – це був мій адвокат Микола Полозов, моя дружина і я відчував цю велику підтримку, – наголосив Чийгоз.

За його словами, дуже символічною була підтримка Європи і міжнародної спільноти, яку відчувають не лише кримські татари, але й усі українці, які перебувають в Криму.

"Хочу наголосити, що справа не в особистостях – Чийгоз і Умеров – справа в тому, що громадяни України, які проживають в Криму відчули цю потужність і силу, яка стоїть за ними. За ці два роки і 9 місяців я зустрічався й з іншими нашими затриманими, і з так званими "диверсантами", і Сенцова на початковому етапі я бачив – ця вся потужна підтримка, вона там дає можливість бути у безпеці", – сказав заступник Меджлісу кримськотатарського народу.

У Європейському Союзі позитивно підтримали їх звільнення та закликали Росію змінити своє рішення про заборону Меджлісу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Крымские татары,Меджлис,Крим,Туреччина,Ільмі Умеров
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.