У києві СБУ затримала псевдоколекторів

11 жовтня 2017, 11:17
Власник сторінки
0
72
У києві СБУ затримала псевдоколекторів

Служба безпеки України припинила діяльність угруповання, члени якого під виглядом колекторів вимагали гроші у громадян.

    Зазначається, що зловмисники отримали доступ до баз боржників деяких фінансових установ і через фірму-прикриття купували кредитні зобов’язання людей.
Надалі учасники угруповання починали залякувати боржників, телефонуючи їм, родичам, колегам по роботі, з вимогою повернути гроші з відсотками. Вони погрожували фізичною розправою, викраденням близьких та змушували громадян переказувати кошти на банківський рахунок.
     Як зазначається, псевдоколектори отримали понад сім мільйонів гривень з початку року. Учасників угруповання затримали після отримання грошей від чергового боржника.
    Співробітники СБ України викрили одинадцятьох учасників угруповання в офісі після перерахування грошей від чергового боржника.
     Наразі у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 189 Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки за місцями проживання учасників угруповання.
     Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у вимаганні грошей з громадян.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,вимагання,затримання,колектор,колекторські контори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.