Калинівку з бідою на одинці не залишать

27 вересня 2017, 14:51
Власник сторінки
менеджер
0
121
Калинівку з бідою на одинці не залишать

Біда гуртує та закаляє людей

Ситуація на військових складах в Калинівці показує не тільки халатне та безвідповідальне відношення до своїх службових обовязків військовопосадовців з Міністерства оборони України (склади з боєприпасами охороняли підрозділи МОУ), а також, співчуття, допомогу та любов небайдужих громадян.

Ефективні дії центральної та місцевої влади під час евакуації населення відмітив навіть Президент Порошенко. Окремо він подякував всім волонтерам, які допомагають рятувати людей.

Наразі, важливо зупинити пожежу, усунути її наслідки, підрахувати збитки, знайти та покарати винних, але в приорітеті люди, які стали заручниками ситуації. Волонтери допомагають постраждалим одежою, ліками, транспортом, тимчасовим прихистком...

Вінничани на своїх сторінках у «Фейсбуку» пропонують допомогу з евакуацію мешканцям населених пунктів поблизу палаючих військових складів біля м. Калинівка, а також заявляють про готовність прийняти у себе і в разі потреби здавати кров.

Біда гуртує та закаляє людей.

Тим часом, військова прокуратура Західного регіону внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЕРДР) інформацію про надзвичайну подію на військових складах боєприпасів за статтею “диверсія”. Максимальний термін позбавлення волі за цією статтею – до 15 років.

Займатися пошуком ​​диверсійної діяльності на складах будуть співробітники Служби безпеки України.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що на даний час профільні фахівці вивчають кілька версій пожежі на складі, який призвів до вибуху боєприпасів.

За його словами, ситуація в регіоні серйозна, однак “навчена гірким досвідом”, влада намагається мінімізувати  негативні наслідки від пожежі і вибухів.

Ситуація жахлива і невідомо, які будуть наслідки, але людcька чуйність, співчуття та самопожертва заслуговують на повагу та захоплення. А паркетним генералам нехай сняться пекельні сни.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: боеприпасы,взрыв,склад,волонтеры,Винницкая область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.