На Житомирщині вилучили бурштину на 3,5 млн грн

26 вересня 2017, 15:45
Власник сторінки
0
101
На Житомирщині вилучили бурштину на 3,5 млн грн

Столичні правоохоронці викрили організоване злочинне угруповання, яке постачало бурштин до країн Східної Азії

26 вересня в Житомирській області столичні правоохоронці затримали одного з учасників транснаціонального злочинного угруповання, яке налагодило механізм незаконного видобутку бурштину в Рівненській, Житомирській та Волинській областях з подальшим переправлення його до Китаю.

Затриманим виявився 28-річний киянин, який саме намагався передати товар своїм подільникам, які в подальшому мали переправити бурштин до Китаю.

В ході огляду автомобіля затриманого, правоохоронцями було вилучено 129 кг «сонячного каміння» загальною вартістю приблизно 3,5 млн грн та незареєстровану вогнепальну зброю.

 

Також, правоохоронці провели санкціоновані обшуки в офісі та в квартирах проживання злочинців.

Організаторами злочинного угрупування є троє громадян Китаю, які налагодили злочинний механізм на всіх його етапах, починаючи з видобутку бурштину та закінчуючи реалізацією його в Китаї.  

Наразі, слідчими відкриті кримінальні провадження за ст. 255 (Створення злочинної організації), ст. 198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом), ст. 240 (Порушення правил охорони надр) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.