Варвари увірвалися до храму в Сімферополі.

01 вересня 2017, 11:53
Власник сторінки
менеджер
0
144
Варвари увірвалися до храму в Сімферополі.
Зірвані замки, варвари вдерлися до храму, ламають вівтар, конфіскують ікони ...

У четвер, 31 серпня, російські силовики заблокували храм святих рівноапостольних князя Володимира та Ольги Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі.

В Українській православній церкві Київського патріархату обурені діями російських силовиків. Про це йдеться в заяві Патріархії, яка назвала їхні дії «нечестивими», і висловила в зв'язку з цим «рішучий протест».

«Наша Церква оцінює дії російських силовиків як беззаконня, порушення права на свободу совісті, гарантованого міжнародними угодами, обов'язковими і для Росії. Патріархія вважає ці події продовженням тиску окупантів на українську релігійну і національну меншину в Криму, залякуванням і спробою повністю ліквідувати Київський Патріархат на півострові. Вважаємо це також помстою спецслужб окупантів за позицію особисто архієпископа Климента і за його виступи на захист політв'язнів кремлівського режиму, в тому числі кримськотатарських і українських активістів», – йдеться в повідомленні.

У свою чергу голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав напад російських силовиків на храм Святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі черговим посиленням російської політики, спрямованої на витіснення кримчан з анексованого півострова.

«Варварське ставлення російської окупаційної влади до священиків і парафіян Української православної церкви Київського патріархату в тимчасово окупованому Криму, як і постійні репресії та гоніння проти мусульман Криму, є свідченням посилення Росією політики цілеспрямованого витіснення кримських татар і етнічних українців за межі Криму та їхньої заміни етнічними росіянами, ввезеними з материкової Росії», – зазначив Чубаров.

Після анексії в Криму підконтрольна Кремлю влада захопила частину будівель Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату та провела конкурс на оренду частини приміщень церкви.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент заклив світову спільноту до захисту національних, культурних і релігійних прав громадян України в Криму.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,церковь,культура,Церква,православная церковь,силовики,Українська Православна Церква,Крим,релігія,громадяни
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.