РЕКЕТ Московського Патріархату

23 червня 2017, 16:57
Власник сторінки
Журналист
1
743
РЕКЕТ Московського Патріархату

Стало відомо, що проросійські найманці за дорученням РПЦ чинять тиск на представників релігійних організацій протестантських віровчень.

Стало відомо, що проросійські найманці за дорученням РПЦ чинять тиск на представників релігійних організацій протестантських віровчень, а також захоплюють будівлі для передачі їх представникам УПЦ (МП) в окупованій Горлівці.

Втрачаючи свої позиції в Україні, Московський Патріархат починає діяти радикально на окупованих територіях Донецька. Протягом червня 2017 року в Горлівці співробітники так званої «МГБ ДНР» та інших структур самопроголошеної республіки проводили бесіди з представниками протестантських віровчень про необхідність демонстрації лояльного ставлення до ватажків терористів при спілкуванні з кліриками підконтрольних Україні територій. Ватажки терористів наказали посприяти представникам Горлівської єпархії УПЦ (МП) у питаннях отримання земельних ділянок, надання будівель у власність або користування. «ДНР» та «ЛНР» - терористичні організації, які захопили за підтримки Російської Федерації частини Донецької та Луганської області України. Обидві організації створені, фінансуються і керуються Росією, яка, разом з тим, постачає терористам бойовиків, інструкторів, важку техніку, зброю, боєприпаси та паливо.

Також, представниками адміністрації окупантів в Горлівці отримано вказівку з «адміністрації глави ДНР» про забезпечення всілякого сприяння представникам Горлівської єпархії УПЦ (МП) в отриманні земельних ділянок, наданні будівель у власність або користування та у вирішенні інших проблемних питань.

Крім того, відомо, що кілька місяців тому Московський Патріархат нишком привласнював майно церков, побудованих за кошти селян, за допомогою звичайних церковних статутів. Таким чином, в українських громад можуть забрати їхнє майно і позбавити будь-якого впливу на порядок у своїй церкві. Не є виключенням і Тернопільська область, де в селах діють УПЦ (МП).

Чимало таких статутів уже діють, проте селяни їх в очі не бачили. А дарма – у поданих Московським Патріархатом документах на перереєстрацію (статутах) церковних громад з’явилися пункти, які руйнують українську структуру церкви і роблять із неї дзеркальне відображення російської церкви.

Так давайте вирішимо, хто для нас є Московський Патріархат: церква чи ворог?!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,Украина,война,религия,Украина-Россия,церковь,УПЦ МП,УПЦ КП,РПЦ,донбасс,РПЦ МП,Українська Православна Церква
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.