Акція «Безсмертний полк» символ поваги чи агресії?

05 травня 2017, 18:49
Власник сторінки
5
1599
Акція «Безсмертний полк» символ поваги чи агресії?

9 травня в Києві стартує провокативна акція «Безсмертного полку». Як не дивно, акцію організовують відразу декілька громадських організацій і рухів.

Безсмертний полк – громадський рух, який створювався протягом багатьох років і в якому діють чіткі закони та принципи. Організація, із такими вкрай радикальними установами, викликає неабияку зацікавленість. І не тому, що учасники вказаних акцій вшановують пам’ять своїх родичів – ветеранів армії та флоту, підпільників, бійців супротиву, трудяг тилу, блокадників чи дітей війни, а тому, що кидають виклик часам Великої Вітчизняної війни. Учасники акції планують йти колоною і нести транспаранти із фотопортретами своїх родичів, які, скоріш за все, будуть «увінчані» георгіївськими стрічками, серпом і молотом та п’ятикутною зіркою. Вся ця радянська символіка асоціюється з окупаційним режимом, який РФ намагається створити на східній території нашої держави. Більш того, на сьогоднішній день, комуністичний та націонал-соціалістичний режими є злочинними, відповідно - символіка також.

Очевидно, що організатори акції прагнуть нав’язати «СССРівську символіку» з надією заручитися підтримкою «старшого покоління» та етнічних росіян.

Також вони заручаються підтримкою спортсменів…. і не тільки. Про що свідчить відкрита заява лідера радикально-націоналістичного руху в Росії - Миколи Кохановського. Він наголосив про невідворотність проведення масової акції та провокативні дії з боку перехожих осіб. Виникає питання: чи будуть перехожі дійсно такими, і звідки він наперед знає про провокації??

Комусь може здатися, що йдеться про справді благородну й неполітичну акцію - суспільного вшанування героїв війни. Проте треба бути надзвичайно наївною чи неосвіченою людиною, щоб пристати на цю думку. І не лише тому, що реальні її організатори глибоко законспірувалися.  І не тому, що в Росії ця акція, де вона й виникла, не є добровільною (як написав один блогер, «добровольчеству конец, объявлена обязательная мобилизация»), чи що на чолі московської колони «Полку» торік ішов особисто Путін. Ідеться про значно фундаментальніші та небезпечніші речі.  9 травня це радянське за ґенезою свято, яке не об’єднує, а роз’єднує народи.

Насамкінець процитую ще одного блогера – Славу Рабиновича, спеціально для тих, хто збирається йти на акцію: «Мой дед, Иосиф Рабинович, инвалид 1-й группы по зрению, ставший таковым в результате побоев на допросах в НКВД в 1937-1938 гг., полуслепой, гасил зажигалки на крышах домов блокадного Ленинграда, а потом умер от голода, в этом самом своём родном блокадном Ленинграде. На момент голодной смерти ему было 40 лет. Был он сыном купца первой гильдии из Санкт-Петербурга, убитого большевиками. А второй дед НКВД просто не пережил и до войны не дожил. Вторая мировая война длилась шесть лет. Из них одну треть времени советско-фашистский СССР был другом и союзником фашистской Германии. Понял? Одну треть. Понял? Гордись и помни. Ленточку не забудь нацепить колорадскую».

Такі дії, перш за все, викликають гнів молоді і націоналістів, які на сьогоднішній день не з книжок і розповідей дідів знають про війну та загибель близьких людей, які знають ціну російської пропаганди та розрізняють де добро, а де зло! Кожен для себе повинен замислитися над минулим своїх прадідів, дідів, батьків та майбутнім наступних поколінь…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.