Російський Т-90 на сході України

24 квітня 2017, 12:01
Власник сторінки
0
1256
Російський Т-90 на сході України

Не буде новиною, якщо ми продовжимо говорити про факт російської присутності, в тому числі військової, на території східної частини України.

Росія використовувала в боях на Донбасі бойовий танк T-90 і його модифікації, що представляють собою найпотужнішу бронетанкову техніку на озброєнні сухопутних військ РФ. На цей раз розслідування провело  .

Перші серійні модифікації T-90 були випущені в 1992 році, проте поставки цих танків в Україні не здійснювалися.

У доповіді говориться, що повідомлення про те, що танки сімейства T-90 були помічені на сході України, почали надходити влітку 2014 року. До 2016 року візуального матеріалу, що підтверджує подібні заяви, було небагато.

Прикладом може служити відео, опубліковане в YouTube, яке ймовірно було знято 25 серпня 2014 року. Відео було записано в кінці боїв за Іловайськ, коли терористи активно вели бойові дії.

Першим про існування цього відео повідомив Askai707, який стежить за ходом конфлікту в Україні. 21 жовтня 2016 року він написав про це в Twitter. Він також провів геолокацію відео, підтвердивши присутність танків T-90A в зоні військових дій. Відео було знято поруч із залізничним переїздом на південний схід від села Лисе Луганської області.

пише, що з наявних візуальних матеріалів чітко випливає, що влітку 2014 року на сході України перебували танки T-90A, які ймовірно належать 136-ій окремій мотострілковій бригаді РФ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: танки,війна,Росія-Україна,схід,техніка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.