Свідома провокація росіян у селі Гряда

29 березня 2017, 18:48
Власник сторінки
2
706

Сьогодні,близько о 10:30 у Львівській області невідомі у кількості до 150 осіб з плакатами польською мовою перекрили рух міжнародною трасою Львів–Рава-Руська у селі Гряда, що веде до кордону з Польщею

Протестувальники палили димові шашки та тримали плакати з написами "Поляки, об’єднуйтеся". Також учасники акції підпалили шини. То, що акція є проплаченою провокацією, спрямованою на зіпсування і так складних польсько-українських відносин не викликає ніяких сумнівів. Перш за все, акція чітко організована та профінансована, у її ініціаторів було вдосталь коштів на підвіз мітингувальників  трьома великими туристичними автобусами. Видно, що були добре підготовлені: мали із собою цілу купу димових шашок, генератор, дрон, чимало провізії. Інформаційна підтримка теж не залишає сумнівів в заздалегідь підготовленій операції - на місці антиукраїнської акції перебувають оператори з професійним обладнанням і розумінням як з по суті невеличкої кількості мітингувальників зробити «картинку» масових заворушень. Слід зазначити, що це чергова провокація в українсько-польській площині, попередня 12 березня на автодорозі, що веде на Мостиськатому вирішили спробувати на трасі на Раву-Руську. Місцеві жителі відмітили, що учасники акції розмовляли невластивим для Львівщини суржиком, а деякі з них мали дивні нашивки. Серед цих людей були навіть школярі молодшого і старшого віку. Характерною особливістю стало те, що після прибуття на місце події спецпризначенців правоохоронних органів провокатори почали швидко тікати – полями, хто куди.

В учасників заходу, які на узбіччі запалили автомобільні шини, виявлено фаєри, димові шашки, квадрокоптер, польські та українські національні прапори, плакати українською та польською мовами провокативного змісту: «Ні! Геноциду поляків», «Поляки наші брати», «Руки геть від спадщини». Наразі рух транспорту по трасі відновлено.

Прикро, але деякі учасники акції були з Івано-Франківської, Хмельницької та Львівської областей, більшість з яких перебували у стані наркотичного чи алкогольного сп’яніння. 

 Учасники акції не приховують, що до її участі їх спонукали лише гроші, організатори пообіцяли кожному по 200 гривень.

Немає сумнівів, що сьогоднішня провокація - чергова ланка в ланцюжку антиукраїнських акцій, комусь треба зруйнувати україно-польські відносини, довести їх до межі неповернення. І не дарма, це трапилось незабаром після обстрілу невідомими Генконсульства Польщі в Луцьку. І російський слід відчувається дуже чітко. Саме Росії вкрай вигідно відвернути Україну від європейського курсу, посварити її з найбільшим лобістом наших європейських спрямувань. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Росія,Польща,кордон,Україна,провокація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.