Чим загрожує закриття шкіл-інтернатів для Житомирської області

28 березня 2017, 10:03
Власник сторінки
Лідер Житомирського представництва «Успішна країна»
0
59
Чим загрожує закриття шкіл-інтернатів для Житомирської області
«Діти - не іграшка у ваших руках»

З 1 вересня 2017 року всі діти, які навчаються в спецшколах, в тому числі і навчальних закладах для дітей із затримкою психічного розвитку, поступово перейдуть на навчання в загальноосвітні школи.

Ще древні знали, що за помилки предків платять нащадки.

Ось і зараз ми спостерігаємо черговий цинізм і дурість влади, виставивши проект рішення Житомирської обласної ради з приводу закриття чотирьох шкіл-інтернатів для дітей з обмеженими можливостями та особливими потребами:

- комунальний навчальний заклад «Вишевицька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної Ради;

- комунальний навчальний заклад «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної Ради;

- комунальний навчальний заклад «Кмитівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної Ради;

- комунальний навчальний заклад «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-II ступенів» Житомирської обласної Ради.

Влада області прикривається Постановою Кабміну від 26 жовтня 2016 року, в рамках якої всі українські діти із затримкою психічного розвитку припинять навчання в школах-інтернатах. А ще мотивує відсутністю фінансування, нібито не вистачає 23 млн. грн. А після закриття буде економія грошей! Знайшли на кому економити! На дітях ...

Всього в Житомирській області налічується 17 шкіл-інтернатів комунальної власності обласної ради. Результат настільки цинічного і жорстокого рішення вивів під будівлю Житомирської ОДА батьків дітей шкіл-інтернатів з плакатами і гаслами «Діти - не іграшка у ваших руках».

Батьки впевнені, що в звичайні школи дітей не візьмуть, так як багато хто з них з синдромом Дауна або хворіють на аутизм. А якщо і візьмуть, то діти будуть ізгоями, а програма підготовки не передбачає особливих підходів і педагогічних прийомів для успішної адаптації в суспільстві та навчання цих дітей.

За фактом виходить, що діти-інваліди державі не потрібні. А поняття милосердя і зовсім невідомо! Влада показує чітку динаміку руйнування всього того, що з таким трудом було створено і по відношенню до людини в тому числі.

На жаль, від такої ситуації в родині ніхто не застрахований. Вони (влада) чомусь думають, що все погане трапляється з ким завгодно, а їх це обходить стороною.

У них немає ні принципів людяності, ні моралі, ні милосердя.

Якщо все-таки депутати приймуть рішення про закриття спеціалізованих шкіл-інтернатів, то батьки, педагоги та учні готові вийти на акції протесту.

Партія «Успішна країна» бачить для України свій шлях розвитку, в якому всі соціальні верстви населення будуть захищені. Школи не закриватимуться, а навпаки будуть розвиватися нові програми для дітей з особливими потребами, щоб вони краще адаптувалися в суспільстві.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,школы,интернаты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.