Місія нездійсненна

07 лютого 2017, 10:36
Власник сторінки
Кандидат экономических наук, депутат киевсовета
3
8931

Зміна керівництва, збільшення зарплат, створення мобільного додатку, запуск нових швидкісних потягів, підвищення цін за проїзд ...

Що тільки не робили з Укрзалізницею за останні кілька років, намагаючись показати «реформи», та тільки практика свідчить, що від усіх цих багатоходівок стає тільки гірше.


З особистого досвіду останньої подорожі в Запоріжжя можу сказати, що такого жаху, як нині, я не бачила ще в українських поїздах. Двері не зачиняються, у вбиральні – повна антисанітарія, білизна брудна і мокра водночас, із вікон жахливо дме.


Виникає цілком логічне запитання: за що пасажир віддає гроші? І скільки йому ще знадобиться на лікування після такої поїздки?


Торік члени правління Укрзалізниці розказували про те, що кошти від підвищення тарифів пішли зовсім не на оновлення поїздів, а на інвестиції в інфраструктуру. Згадуючи свою нещодавню поїздку, можу сказати, що не розумію, в якому саме місці ця інфраструктура покращилася, тому що вагон стрибав по рейках, немов на батуті.

Війна за управління компанією йде буквально щодня. То міністри звинувачують керівництво Укрзалізниці в корупції, то депутати звинувачують міністрів у причіпках заради наживи. Ось тільки у всій цій боротьбі за гроші залізниці страждають пасажири. І вони ж програють на всіх фронтах.


Крім того, не варто забувати, що все незадоволення пасажирів доводится приймати на себе провідникам. А вони, між іншим, також є заручниками ситуації.


Ми так відчайдушно прагнемо в Європу, але абсолютно не хочемо нічого робити. У багатьох країнах ЄС квитки на залізницю іноді дорожчі, ніж на літак, але ж і якість перевезень зовсім інша. Чисті купе і плацкарти, доброзичливий екіпаж, зрозумілі правила.



У нас же чиновники дивляться на європейський досвід, і здається,  що всіма силами намагаються зробити навпаки, взявши лише те, що вигідно саме їм: високі тарифи і низьку якість. «Кращого» поєднання важко й вигадати.


У зв'язку з усім наведеним у мене виникла низка запитань до керівництва Укрзалізниці:


- Коли ми побачимо звіт про витрачені кошти?

- Хто несе відповідальність за недбале ставлення до пасажирів?

- Коли українці зможуть подорожувати країною в комфортних умовах?


  

І наостанок хотілося б сказати, що я з великим задоволенням подарувала б по квитку на поїзд Київ-Запоріжжя Прем'єр-міністрові та керівнику Укрзалізниці.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.