В їхніх руках наше майбутнє

31 січня 2017, 16:43
Власник сторінки
Кандидат экономических наук, депутат киевсовета
14
8021

Чисельність дитячого населення в Україні скорочується жахливими темпами. Сьогодні наша країна займає 186 місце в світі за показником народжуваності і 13 місце за показником вимирання нації.

Це справді лякає.


За роки незалежності дітей в Україні поменшало майже вдвічі. І це лише за 25 років. А що ж буде ще за 25? Хтось взагалі думає  про наше майбутнє? Про те, чи воно взагалі настане?


Майже 106 тисяч дітей живуть в інтернатах, при чому, лише 8% із  них  не мають батьків! Про що це свідчить? Що в Україні   або зовсім безвідповідальні батьки, або соціальна політика не налаштована на підтримку молодих сімей!


За  нинішніх умов виховувати дитину вкрай дорого.  Високі ціні на комунальні послуги, корупція у дитячих садках, низькі доходи… Все це аж ніяк не сприяє підвищенню рівня народжуваності та відповідальності батьків…


При цьому, ми аж надто переймаємось проблемами перейменування вулиць та проспектів, якими вже скоро не буде кому ходити!


До того ж, не слід забувати й про те, що процедура усиновлення дітей є чи не найбільш корумпованою.  Директорам дитячих будинків просто невигідно віддавати дітей, тому що за малої чисельності заклад можуть або закрити, або, принаймні, зменшити його фінансування. А ви знаєте, скільки ці директори «заробляють» на одній такій  дитині? У мене все  це викликає не просто обурення, а взагалі нерозуміння, як таких  людей допускають до закладів виховання?


Тож, якщо ми не хочемо стати країною без народу, нам слід негайно переглянути  соціальну політику та законопроекти, пов’язані з інтернатами та дитячими будинками! Ми  маємо звернути увагу на досвід розвинених країн, в яких заохочують будинки сімейного типу, куди мама  і тато  беруть  на виховання дітей та отримують за це фінансову винагороду. Начебто те саме, як і  в інтернаті, але не зовсім! Тут діти перебувають в атмосфері реальної любові та реальної  родини!   А значить, їхня поведінка буде  більш прогнозованою та стабільною, а перспективи ширшими!

Тепер щодо  підтримки молодих родин! Що це за виплати на дітей? Звідки  беруться цифри в десятки  тисяч  гривень  за пологи? Хто відстежує реальні потреби молодих мам? Як молода родина  має прогодувати  дитину на ті  копійки, що їй виплачує держава? Як лікувати малечу, з урахуванням того, що в лікарнях реально немає нічого безкоштовного, а  ціни на ліки зростають щодня! Можливо, вже час реальних реформ і в цій галузі?  Чи ми так і залишимо нашу країну потроху вимирати?



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.