2016 був тяжким але стабільним

07 лютого 2017, 10:00
Власник сторінки
1
275
2016 був тяжким але стабільним

2016 рік став для України успішним! Ви запитаєте чому так?

Розпочнемо з того, що вагомим кроком минулого року для України було застосування Угоди про асоціацію з ЄС відкривши великі можливості до зони вільної торгівлі та залучення впливових інвесторів з заходу.

Давайте загадаємо минулорічні події, які відбувалися в Україні.

Перше. Урядом було ініційовано вкладення коштів в основний капітал, результатом якого стало розширення обсягів виробництва на 16.5% та збільшення потреби конкурентоспроможності між компаніями після років низьких інвестицій. Зростання промислового виробництва сприяло розвитку реальної валової доданої вартості в торгівлі та транспорті. Таким чином, промислове виробництво за 2016 рік зросло на 2,1%, цей показник в два рази більше ніж взяти разом 2014 та 2015 рік.

Друге. Господарське виробництво зросло на 2,9% завдяки співпраці Міністерства аграрної політики України з західними партнерами.

Тобто, було досягнуто домовленості з питання експорту української продукції на ринки ЄС, це дало поштовх підприємцям збільшити потужність виробництва та аграріям на посівні культури в 2017 році.

Третє: Урядом було створено «Магістральні газопроводи України», які стали новим оператором газотранспортної системи України. Це надає можливість надавати їх в оренду іншим країнам споживачам для поповнення державного бюджету.

Четверте. Уряд прийняв бюджет на 2017 рік з підняттям мінімальної заробітної плати в два рази (з 1762 грн до 3200 грн) та видатків на оплату праці бюджетних секторів. Працюючим громадянам України було компенсовано частину витрат купівельної спроможності, заробітною платою, внаслідок високої інфляції в 2014-2015 року.

П’яте. На початку осені Парламент Канада підписав угоду щодо вільної торгівлі з Україною, відкривши свій ринок для всіх українських товарів.

Шосте. Фонду державного майна в Україні у 2016 році було продано лише невеликі об’єкти, що дозволило отримати в бюджет 300 мільйонів гривень.

Ці події дали поштовх в зростанні ВВП на 1.3%.

В кінці року ми бачимо сповільнення інфляції до 13,9%, якщо брати показник за 2015 рік який сягав 48,7%, це дає прогноз на помірне зростання попиту, низькі світові ціни на сировинні товари та зменшення інфляційних очікувань в 2017 році.

Не можна не відзначити те, що Єврокомісія привітала Україну з успішним виконанням всіх умов, передбаченим планом для лібералізації візового режиму, підкреслюючи, що ми стали взірцем для країн іншої частини континенту.

Зокрема, одна із трьох провідних агентств світу «Fitch Ratings» підняло Україну в рейтинговій шкалі з категорії «ССС» (країни наближені до дефолту) до «В» (країни спроможні виконувати фінансові зобов’язання) зі стабільним прогнозом, в основному завдяки відновленню програми МВФ та здійсненню вагомих кроків в розвитку економіки.

Можна сказати те, що за 2016 рік Україна спромоглася досягти позитивних результатів, які давалися в 2014-2015 році з великими труднощами, а саме: підняти економіку, соціальні блага, здобула повагу західних партнерів та провідних країн світу.


Як казав Т. Шевченко: «Борітеся - поборете. Вам Бог помагає! За вас правда, за вас Слава і воля святая!»


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: економіка,економіка України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.