Ще один приклад сучасного «псевдопатріотизму»

01 лютого 2017, 14:20
Власник сторінки
0
109

Ще один приклад сучасного «псевдопатріотизму»

Нажаль, навіть під час війни на власній Батьківщині, певні «громадяни» намагаються заробити, використовуючи грубу силу та нахабність, прикриваючись боротьбою з усім «незаконним». Все частіше до випусків новин потрапляють факти про те, що представники добровольчих батальйонів стають учасниками злочинів та фігурантами кримінальних справ.

Ось ще один приклад.

У середині 2015 року колишні та діючі представники добровольчих формувань, які підхопили хвилю активної боротьби з діючою владою, створили нове громадське формування під назвою «Революційні праві сили». На установчих зборах організації в місті Києві члени «РПС» заявили про наміри створити напіввійськове формування з метою силової зміни діючої влади на чолі з Президентом, Урядом та Верховною Радою України. А також запропонували замість них створити новий виборний орган державної влади, до якого, звичайно, вони б ввійшли повним складом.

Якщо поглянути на склад «РПС», то ми фактично маємо «вінегрет» з представників добробатів, волонтерів, журналістів та осіб, які взагалі не мають відношення ні до революцій, ні до правих організацій. Досить лише назвати декілька яскравих особистостей: «Фауст» - колишній член проросійської організації, «Меч» - колишній член «Айдару», Ігор Громов – журналіст славнозвісного «17 каналу», якого пов’язують з російськими «друзями», «Кий» - вигнанець «Правого сектору», та інші не менш цікаві товариші. На установчих зборах також засвітились «Білий молот» і ОУН в особі самого пана Коханівського.

Після гучних заяв на безперспективних намагань «РПС» підняти народ України на третій Майдан, організація здулась. Мабуть не знайшлось в Україні патріотів з великими гаманцями, які б схотіли пригріти та прокормити цих «революційних», «правих» та «сильних».

Як наслідок, «РПС» скотився до дуже популярної в нинішні часи боротьби з усім, на їхню думку, незаконним. Звичайно, з тим незаконним, яке можна добре потрусити та поповнити «партійну касу», або свої власні кишені.

Як наслідок, маємо звичайнісінький «гоп-стоп». 10 січня 2017 року до приміщення «Спортлото» у м.Києві ввірвалась група осіб та, погрожуючи зброєю, незаконно заволоділи майном та грошами. Затримані поліцією по гарячих слідах вищезгаданий «Кий» та його товариші по «РПС» були дуже здивовані, що їх, справжніх «патріотів», які не побоялись оголосити війну гральним автоматам, положили «патріотичним» обличчям на асфальт та одягнули «непатріотичні» наручники, а київська «непатріотична» поліція відкрила «непатріотичну» кримінальну справу за ст.187 Кримінального кодексу України – «Розбій».

Оголосили війну гральному бізнесу – згоден, погромили незаконні гральні автомати – згоден, пограбували – не згоден.

Ось він, зворотній бік сучасного «псевдопатріотизму».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.