Цивільний корпус «Азов» - націоналістична організація чи чергові рекетири?

25 січня 2017, 17:28
Власник сторінки
4
694
Цивільний корпус «Азов» - націоналістична організація чи чергові рекетири?

В продовження власних журналістських розслідувань.

Перед тим як перейти до суті теми коротко розповім про історію створення вказаної організації.

У 2005 році в м. Харків на чолі з Андрієм Білецьким було утворено організацію «Патріот України», представники якої займались активною громадською діяльністю, в т.ч. в період «Євромайдану». У квітні 2014 року А. Білецький виступив ініціатором та організатором «Чорного Корпусу» — партизанського загону, що ставив на меті звільнення Сходу України від російських терористів. На початку травня 2014 року на основі бійців «Чорного Корпусу» створено батальйон спеціального призначення «Азов». 17 вересня 2014 року на базі батальйону створено полк «Азов». У лютому 2015 році націоналістичну організацію «Патріот України» реформовано у Цивільний Корпус «Азов». 14 жовтня 2016 року у м. Києві створено політичну партію «Національний корпус», керівником якого обрано А. Білецького. Основою партії стали представники ГО «Цивільний корпус Азов». А в серпні 2015 року відкрито вінницький осередок структури, який очолив (кажуть, що ветеран АТО) Олександр Яремчук.

І ось, ніби все чудово, маємо організацію, яка у своїй діяльності ставить патріотизм та захист України на перше місце. Однак, чи все так прекрасно? Я вирішив проаналізувати діяльність ЦК «Азов Вінниця» за останній час і зібрав інформацію про їх участь у т.зв. «акціях». Ось деякі з них:

- пікетування представниками «Азову» вінницького офісу забудовника «Набережений квартал» (вул. Київська, 29). Як пояснили активісти журналістам, у них в наявності є документи, які вказують на правопорушення при будівництві комплексу (однак показати відмовились). Більше того, із власних джерел у складі організації стало відомо, що метою пікетування було бажання О. Яремчука залякати забудовника, а потім вимагати декілька квартир взамін на відмову від громадського тиску. Класика;

- акція поблизу вінницького підприємства «Вінтар»  ). Цього разу активісти, не розібравшись в ситуації кинулись захищати  інтереси чоловіка, якого вперше побачили. Цей чоловік, був звільнений з підприємства та сильно образився на його керівництво. І от, щоб помститися директорові пішов і пожалівся «Азовцям». А ті, не роздумуючи, кинулись малювати банери, друкувати та розклеювати листівки, провели пікет. Директор добровільно показав умови роботи підприємства, чим задовольнив мітингувальників. Якось «невдобно» вийшло;


- і найсвіжіший приклад… Конфлікт щодо можливого функціонування піщаного кар’єру у с. Сосонка Вінницького району  ). Так от, жителі села виступають проти створення кар’єру. Патріоти звичайно могли стати на захист мешканців села, але це було б дуже просто, тай вигоди ніякої. Тому вони розробили схему, за якою і самі можуть збагатитись на цій ситуації. Так, «азовці» звернулись до селян і запропонували їм допомогу у створенні комунального підприємства, яке б займалось видобутком і реалізацією піска (такий самий кар’єр). За свої послуги активісти попросили відраховувати їм частину із вказаного прибутку.

Ось в таких «грошових» справах фігурує «атошнік» Саша Яремчук (лідер місцевих «азовців») та його кишенькові активісти. Сенс цієї статті в тому, що бавитись в патріотизм та бути патріотом це різні речі, особливо, коли перед обличчям помахати грошима. А як кажуть, грощі не пахнуть.


Ігор Завзятий


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Яремчук,батальон Азов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.