Харків'яни вшанували пам'ять жертв Голодомору виклавши хрест зі свічок.

27 листопада 2016, 20:28
Власник сторінки
0
54
Харків яни вшанували пам ять жертв Голодомору виклавши хрест зі свічок.

Традиційно в останню суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв голодоморів, актів геноциду українців радянським тоталітарним режимом в 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 роках.

Найбільш страхітливий з них - Голодомор 1932-1933 років, коли від голоду загинуло за різними підрахунками від десяти до дванадцяти мільйонів чоловік, що становить приблизно чверть населення нинішньої України. 

На згадку про загиблих від голоду Українців, в рамках акції «Запали свічку» біля тисячі людей вийшли на площу Свободи в Харкові, щоб запалити пам'ятні лампадки. В акції взяли участь співробітники Харківської обласної державної адміністрації, керівництво міста, курсанти академії національної гвардії, священнослужителі української церкви Київського патріархату, активісти різних організацій, студенти та безліч простих жителів міста. 

Присутні прослухали з встановленого на площі екрану виступ президента України, Петра Порошенка, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, після чого виклали на площі свічки у формі хреста і тризуба. 
Атмосфера заходу у фотоальбомі і відеосюжеті:


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Харьков,Голодомор 1932-1933,годовщина голодомора в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.