Російські війська на території України

14 вересня 2016, 09:27
Власник сторінки
Блогер
0
157

Щодо перебування російських віськ на території України

В ході конфлікту на Донбасі з'являється все більше свідчень про участь в ньому на державному рівні Росії. Видно розгортання російської військової техніки і артилерійських позицій, а також нові сліди переходу українського кордону. Коли в червні 2014 новообраний президент Петро Порошенко організував успішний контрнаступ, Кремль направив в Україну більш сучасну військову техніку і підкріплення особовим складом. Під час вирішальних боїв на Донбасі з російської території здійснювалися транскордонні артилерійські обстріли по українським військам з метою підтримки атак сепаратистів, а також існує кілька переконливих доказів наявності російської техніки на Донбасі, зокрема, зенітної установки «Бук», імовірно збила боїнг MH17. Деякі зразки техніки і озброєнь, помічені в Україні, розроблені в Росії і ніколи не використовувалися Збройними Силами України. На території Донецької області, підконтрольної «ДНР», місцеві жителі спостерігають колони танків, військову техніку і транспортні засоби.

Інформація з соціальних мереж, які російські солдати використовують досить активно і фотографують себе на тлі військової техніки з символікою армії Росії. Досить часто бійці роблять фотографії в тих місцях, де вони дислокуються а саме на території Донецької області.

Прямих доказів участі російських солдатів на війні немає, оскільки Росія ретельно намагається приховати факт присутності своїх військових на території України. Влада РФ, незаконно відправляючи своїх військових в Донбас, намагаються зробити так, щоб навіть після захоплення в полон або загибелі солдата неможливо було встановити, звідки він насправді, чи є громадянином РФ і службовцем її армії.

Навіть в світлі всього вищесказаного можна стверджувати, що Росія допомагає повстанцям місцевого походження і надає на ополченців свій вплив. Однак при найближчому розгляді «Збройних сил Новоросії» виявляється, що значна частина цих сил складається з громадян Росії, яких найчастіше набирають і навчають в Росії. Допити полонених і добровільні розповіді «ополченців» дають зрозуміти, що Росія фактично створює нові військові частини, навчає, озброює, і іноді навіть командує ними. Було також безліч заяв про те, що місцевих добровольців вкрай мало - проте визначити, скільки ж «місцевих повстанців» насправді громадяни України, практично неможливо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: війна,Росія-Україна,АТО,сепаратисти,війська
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.