Утримання двокімнатної квартири коштуватиме 3000 гривень

10 червня 2016, 16:23
Власник сторінки
0
198

Після чергових подорожчань комуналки утримання двокімнатної квартири буде коштувати не менш трьох тисяч гривень на місяць.

 Такий висновок зробив Директор енергетичних програм Центру світової економіки та міжнародних відносин НАН України Валентин Землянський.  А у виданні «Обозреватель» навіть зробили чудову інфографіку на цю тему.  http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://metronews.ua/economics/energetika/ukraintsam-pridetsya-tratit-na-kommunalku-ne-menee-treh-tysyach-griven/

Тепер порівняємо, на прикладі мінімальної зарплатні, чи в змозі людина сплатити.

 Питання дуже складне отже здійснити неймовірні  розрахунки  зможе людина якнайменш професорського рангу. Але я все ж таки спробую.

Мінімалка зараз з 1.05.16р по 30.11.16 року – 1 450грн.  Отже невеличка родина з трьох осіб (батько мати та дитина) працездатних з них дві особи, не зможуть дозволити собі таку розкіш як  двокімнатна оселя, за умови що обидва отримують мінімалку. 2900 гривень прибутку в місяць не вистачить навіть на сплату комуналки.

Припустимо, що обидва працездатних робітника отримують не мінімалку, а середню заробітну плату, а це, за підрахунками Мінфіну - 4 895 гривень по країні, але у чотирнадцяти  областях  вона не досягає і 4 000. Отже наша родина отримуватиме у найкращому випадку більше 9 500 гривень у гіршому випадку менше 8 000. Отже така щаслива родина зможе собі дозволити проживання у двокімнатній квартирі, а ось оселю у чотири кімнати утримувати такій родині буде важко, але скоріш за все (поки що) можливо. Якщо у родині не одна дитина а дві і більш, то питання стає набагато гострішим, тим більш, коли дитина навчається у ВНЗ.  

А, якщо взяти до уваги те що середня зарплатня зовсім не відповідає розрахункам нашого Мінфіну, тобто, як на мене, середня зарплатня серед моїх знайомих складає - 3 000 гривень,  то є над чим міркувати.  Яким чином громадяни чиновницького апарату призначають мінімалку біс їх знає. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Тарифы ЖКХ,економіка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.