Відео: тиждень радості у Київському притулку №1

19 квітня 2016, 00:32
Власник сторінки
журналіст, громадський діяч
0
20
Відео: тиждень радості у Київському притулку №1

З 11 по 15 квітня у притулку для дітей №1 міста Києва проходив соціальний проект «Майстерня радості». Регулярно наш Благодійний фонд «Заради дітей України» долучається до проведення даного заходу.

Впродовж п'яти днів спеціалісти проводили такі майстер-класи з арт-терапії: декупаж, ліпка з тіста, квілінг, бісероплетіння, виготовлення аксесуарів зі шкіри, виготовлення браслетів зі стрічок, виготовлення листівок, аквагрим та багато всього цікавого. Основна мета проекту - навчити дітей, які позбавлені батьківської любові та тепла, дарувати ці почуття дітям з особливими потребами. Крім того, такі арт-проекти сприяють розвиткові мілкої та грубої моторики, творчого потенціалу. Підтримка та допомога дітям з особливими потребами, їх соціальної адаптація та розвиток соціальної активності, залучення до благодійної та волонтерської діяльності – надзвичайно важлива та актуальна місія даного соціального проекту. Адже у наш час потрібно мотивувати підростаюче покоління до участі у волонтерському русі, об'єднувати людей для взаємної допомоги один одному, незалежно від їхніх фізичних та інтелектуальних можливостей. Цілий тиждень спеціалісти працювали з дітьми. У проекті також взяли участь студенти Київського університету імені Бориса Грінченка. Вони навчали дітей робити добрі справи та допомагати один одному. Проводили з ними майстер-класи з арт-терапії. Безперечно, дітям таке проведення часу дуже сподобалось, адже вони отримали можливість своїми руками зробити щось унікальне. Таким чином, вони відчули, що можуть виготовляти мистецькі речі, мають здібності до творчості, а головне – вони командно доторкнулись до прекрасного. У п'ятницю, останній день проведення соціального творчого проекту «Майстерня радості», відбувся святковий концерт за участі дітей, які взяли участь у проекті та запрошених гостей. Також під час концертної програми провели виставку виготовлених робіт, зроблених дітьми власноруч. Також дітям організатори вручили диплом учасника. Одним із основних завдань «Майстерні радості» було привернення уваги громадськості до проблем дітей-сиріт та дітей з особливими потребами. Саме тому всі виготовлені роботи будуть виставлені на сайтах партнерів ГО «Подаруй життя» для продажу. На зібрані кошти буде проведено такий-же майстер-клас в спеціальній школі для дітей з особливими потребами. Відео з заходу можна переглянути тут: https://www.youtube.com/watch?v=PA0aI-FuCXo  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.