Харківський Центр медицини катастроф отримав унікальний апарат ШВЛ для дітей

16 березня 2016, 10:39
Власник сторінки
0
35
Харківський Центр медицини катастроф отримав унікальний апарат ШВЛ для дітей

Детальніше про те як відбувалася установка унікального обладнання, і що з приводу нього думають доктора в фотоальбомі і відеосюжеті...

Як і більшість державних інститутів, сьогодні система охорони здоров'я проходить складний, проте вкрай необхідний етап реформ.

Минуло вже більше трьох років, як центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф включив до свого складу виїзну консультативну бригаду, яка називалася раніше «санавіація». Основне завдання даних медичних працівників полягає в консультативної допомоги колегам з обласних медичних установ в лікуванні особливо важких хворих, і при необхідності, транспортування таких хворих до Харкова, де їм буде надано більш спеціалізоване лікування. І такі випадки не рідкість.

 

Ефективний і прозорий механізм тендерних закупівель дозволив підрозділу практично повністю оновити автопарк. А заощаджені при реалізації тендера гроші дозволили закупити більш досконале обладнання. Одним із зразків такого обладнання є апарат німецького виробника Heinen Lowenstein, - Leoni Mobil. - Компактний педіатричний апарат штучної вентиляції легенів для умов транспортування і надання первинної допомоги. Апарати штучної вентиляції легенів Leoni, що використовуються в першу чергу в педіатрії, для Харківських лікарів вже знайомі, але ось його мобільна версія, призначена для швидкої, для України дійсно унікальна. Не вдаючись в технічні подробиці, даний апарат істотно підвищує шанси на успішне транспортування тяжко хворої дитини чи підлітка з будь-якого куточка області в Харківські стаціонари. Компанія, що брала участь у тендері, дійсно пішла докторам на зустріч, і крім того, що безкоштовно встановила обладнання, ще й провела для медпрацівників майстер-клас з використання обладнання. В якості демонстрації потреби в даному обладнанні слід зазначити, що відразу ж після встановлення устаткування і належної у таких випадках дезінфекції машини, бригада відразу ж вирушила на допомогу хворому. І під словом «хворий» мається на увазі чиясь дитина, якій були потрібні найкращі лікарі і медичні технології Харкова.

Детальніше про те як відбувалася встановлення унікального обладнання, і що з приводу нього думають доктора в фотоальбомі і відеосюжеті...


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: медицина,Харків,швидка допомога
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.