Одеський дитячий будинок-інтернат потребує утеплення горищ

26 лютого 2016, 23:58
Власник сторінки
журналіст, громадський діяч
0
72

Одеський дитячий будинок-інтернат для 150-ти дітей-інвалідів з вадами фізичного та розумового розвитку розташований в шести двоповерхових пристосованих будівлях, побудованих в 1905-1910 роках.

Довідавшись про проект Благодійного фонду «Заради дітей України» по утепленню дитбудинків адміністрація Одеського дитячого будинку-інтернату звернулась до нашого фонду з клопотанням про включення даного закладу до проекту «Тепло в кожен дитячий будинок».

Одеський дитячий будинок-інтернат для 150-ти дітей-інвалідів з вадами фізичного та розумового розвитку розташований в шести двоповерхових пристосованих будівлях, побудованих в 1905-1910 роках.

У зв’язку з обмеженим бюджетним фінансуванням і проведенням заходів по економії енергоресурсів та задля  створенням належних умов проживання дітей-інвалідів адміністрація установи попросила розглянути питання надання благодійної допомоги в придбанні матеріалів для утеплення шести горищ та трьох фасадів.

Розглянувши детально лист від дитбудинку, нами було вирішено відвідати даний заклад та розглянути його участь у Всеукраїнській програмі з утеплення «Тепло в кожен дитячий будинок». Так, 13 лютого представник Благодійного фонду «Заради дітей України» Юрій Грушецький вирушив до Одеси. Не зволікаючи, після знайомства представників фонду та трудового колективу й вихованців Одеського дитячого будинку-інтернату, приступили до замірів.

Директор дитбудинку Михайло Федорович Півторак детально показав представникам нашого фонду всі приміщення інтернату, розповів про умови проживання, познайомив з дітками. Також керівник закладу розповів, що серед усіх дівчаток, які живуть в інтернаті, є й такі які займаються соціалізацією решти. Вони працюють, отримують зарплатню, але при цьому живуть в інтернаті. Самі готують собі їжу і навчають цьому інших, залучають до спільної роботи.

Як згадувалось раніше, будівлі інтернату побудовані на початку двадцятого століття. І наші представники фонду у цьому переконались на власні очі – горища в жахливому стані. Саме тому, щоб надати дівчаткам нормальні умови для життя, Одеський дитячий будинок-інтернат став учасником Всеукраїнського проекту «Тепло в кожен дитячий будинок».

Всіх, кому небайдужа доля цих дітей, просимо долучитись до співпраці, щоб разом виконати нашу благородну місію.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: благотворительность,Одесса,детдом
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.