У Харкові Активісти ГК Азов патрулюють вулиці разом з поліцією. (Фото та відео)

11 лютого 2016, 12:36
Власник сторінки
0
132
У Харкові Активісти ГК Азов патрулюють вулиці разом з поліцією. (Фото та відео)

Допомога активістів громадянського корпусу Азова дала можливість правоохоронцям збільшити кількість піших патрулів, а, отже, у патрульних є час і можливість дійсно заглянути в кожне темне підворіття..

У будь-якій країні, в якій відбувається збройний конфлікт, одночасно загострюється і криміногенна обстановка. І, Україна на жаль, не стала винятком з цього правила.

Слід зазначити, що нова українська поліція сьогодні проходить дійсно ґрунтовні реформи. Крім того, проходить накопичення досвіду, практики. Не можна заперечувати ряд позитивних змін в охороні правопорядку, які ми бачимо на власні очі на вулицях наших міст. Однак, навіть демонструючи усю можливу старанність, сьогодні, правоохоронці не завжди можуть повністю убезпечити вулиці міст, просто в силу недостатності виділених їм для цього ресурсів. Очевидно, що саме ці обставини спонукали активістів громадянського корпусу Азова перейти на допомогу Харківським поліцейським в патрулюванні вулиць міста.

У спільному патрулюванні з працівниками поліції беруть участь близько двадцяти активістів. Починається таке патрулювання зі спільного брифінгу, на якому керівники райвідділу, разом із співробітниками поліції обговорюють плани з патрулювання району, і пояснюють патрульним їх сьогоднішні завдання. У патрулі разом з одним співробітником поліції беруть участь двоє активістів Азова.

Допомога активістів громадянського корпусу Азова дала можливість правоохоронцям збільшити кількість піших патрулів, а, отже, у патрульних є час і можливість дійсно заглянути в кожне темне підворіття в буквальному сенсі цього слова. Оскільки практично всі Азовці займаються контактними видами єдиноборств, а багато хто з тих, хто бере участь в патрулюванні ще й учасники бойових дій на сході України, вуличні злочинці молодих людей не лякають. Слід зазначити, що навіть при всій нетолерантності молодих патріотів до правопорушників, в разі припинення протиправних дій активісти керуються насамперед, і тільки лише буквою закону.

За словами самих правоохоронців, поки ще рано говорити про результати подібного спільного патрулювання, але багато позитивних тенденцій в зміні криміногенної обстановки району патрулювання починають проглядатися вже зараз. Крім того, за словами керівництва районної поліції, спільне з поліцейськими патрулювання міста піднімають рівень дисципліни і свідомості молодих патріотів.

Спільне патрулювання активістів громадянського корпусу Азов і харківської поліції триватиме мінімум тиждень і поки проходить тільки в Шевченківському (раніше - Дзержинському) районі Харкова, хоча в планах активістів - охопити все місто.

Побачити, як проходить патрулювання молодими патріотами Харківських вулиць Ви можете в фотоальбомі і відеосюжеті...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Харьков,батальон Азов,патруль,новая полиция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.